Verrassende kaas en wijn pairing met Gallo Family Vineyards

Als je aan een kaas proeverij denkt, denk je al snel aan een glas Port erbij. Dit is wat je overal ziet. En voor vele de ideale combi van een robuuste zoete volle smaak maar wist je dat die volle zoete smaak eigenlijk afbreuk doet aan de smaken van de kazen? Daarom doen ze dat over de rest van de wereld anders. Zo ook bij het kaasfort van Amsterdam, waar maitre fromager en kaas kenner René koelman ons veraste met een bijzondere tasting van 6 wel hele speciale kazen in een paring met Gallo family Vineyards chardonnay en Merlot.

Rondleiding kaasfort

Allereerst werden we verwelkomd met een heerlijk knapperend haardvuur een gezellig kopje thee . En vertelde René ons over het kaasfort en wat ze daar allemaal doen. Waarna een hele interessante rondleiding volgde waar we alle processen van het kaas rijpen en de verschillende soorten bijzondere kazen mochten ontdekken. Super interessant en heel leerzaam. Een echte kaasfan als ik en mijn mede genodigden vonden het allemaal reuze interessant.

 

De pairings van Gallo family Vineyards

Vervolgens zijn we overgestapt op de drie kazen die een perfect duo vormden met de merlot . Heerlijk waren ze. Allen unieke kazen en inderdaad een waanzinnige combi met de heerlijke wijnen van Gallo family Vineyards. Een perfect idee voor de feestdagen en voor gewoon een bijzondere avond met wijn en kaas.

Toen we weer terug kwamen in de prachtige ruimte waar de tasting plaatsvond, zijn we met zijn allen aan tafel gegaan en kon het grote proef feest beginnen. De kazen waren al op tafel gezet en de wijn geleden werden geopend. René vertelde ons over elk van de 6 kazen en waarom ze zo goed paste bij de betreffende wijnen. We begonnen met de Chardonnay en de daar bij passende kazen.

De Gallo Family Vineyards chardonnay en merlot zijn te koop in de supermarkt

 

Dit leuke event was op uitnodiging van Kroon op het werk .. meer info over de wijnen van Gallo Family Vineyards : https://www.gallofamily.nl

Lees ook:

 

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.