thuis pedicure om je voeten te verwennen

thuispedicure om je voeten te verwennen.

Thuispedicure om je voeten te verwennen.

Een thuispedicure om je voeten te verwennen , doe jij dat regelmatig? Of zijn je voeten een ondergeschoven kindje? Wil jij graag verzorgde zachte voeten?  Maar heb je geen zin of tijd om naar de pedicure te gaan? Je voeten verzorgen is een deel van je beauty routine als je wil dat je voeten er verzorgd uit zien. Je routine bestaat uit : Eelt  verwijderen, je nagels perfect in model knippen en je voeten  behandelen met een intensief verwenplan. Ik laat je wat meer zien hoe je een thuis pedicure kan doen.  Doe  dus vaker een thuispedicure om je voeten te verwennen.

 

 

sfeerbeeld vrouw

pedicure

EELT: DE BESCHERMLAAG VOOR DE VOETEN

Eelt ziet er natuurlijk niet echt sexy een aantrekkelijk uit..  Maar voor je voeten is eelt het eigenlijk belangrijke bescherming! 
Door vaak te kleine, te grote of verkeerde schoenen te dragen, ontstaan er kleine ontstekingen in de lederhuid. Dit veroorzaakt een opbouw van een beschermlaag voor de gevoelige lagere cel lagen.  Om beschadiging en verwonding te voorkomen maakt het lichaam daar  de huid dikker en vormt zich een eeltlaag.

voeten creme

voeten creme

 

BESCHERMING VAN JE VOETEN.

Om je voeten te beschermen is het dragen van de juiste schoenen heel belangrijk. Ook het wekelijks verzorgen van je voeten houd de eelt laag dunner,. Zo blijven je voeten zacht en glad, en dat is een stuk eleganter en meer sexy in je open schoentjes, maar ook om aan te raken. Daarom is een thuispedicure om je voeten te verwennen zo fijn.

eucerin voet creme

eucerin voet creme

GOED OM TE WETEN: WAAR BESTAAN VOETEN UIT?

 

 • De voet bestaat uit 28 botten, 107 gewrichten en 19 spieren.  dit is maar liefst 25% van de botten van ons lichaam bevatten.
 • Voeten huid is erg stevig, ze moeten immers ons hele gewicht dragen.
 • De eeltlaag is om te beschermen, maar kan zichzelf niet goed beschermen, dus lief zijn voor je voeten is erg belangrijk.
 • Door een te grote en constante druk kan er meer eelt gevormd worden, samen met callus en kloven in de hiel. Je kunt je voeten beschermen met een fijne voeten creme.
 • Maar zelfs alleen met eelt moet je voet glad en sterk blijven. Daarom is thuis pedicure zo belangrijk. Gebruik Bijvoorbeeld een crème met urea.Dit helpt de droge, ruwe en verhoornde huid van de voeten te herstellen en om deze te voeden met vocht zodat ze weer glad worden.
voeten masker

voeten masker

EEN PEDICUREBEHANDELING THUIS: VOOR ZIJDEZACHTE VOETEN

Complete voetverzorging kan je gewoon thuis doen. Maak hier een lekker verwen momentje voor jezelf van.
 
 

MOOIE VOETEN MET VERZORGDE NAGELS

 

 • Nagels knippen is een vast onderdeel van voetverzorging.
 • Gebruik bij voorkeur een nagelschaartje, dan splijten je nagels niet.
 • Knip je nagels aan de bovenkant recht af zodat ze niet splijten of ingroeien. 
 • Maak ten slotte de randen glad met een kristallen nagelvijl. Deze zijn vooral mild voor harde en snel splijtende nagels..
 • smeer je voeten in met olie of voetcrème over de nagelriemen en nagels en je thuis pedicure is klaar.
 • voor extreem droge voeten, gebruik een  intensief voetenmasker: Breng  aan voor het slapen gaan en trek sokken aan, en wordt in de ochtend wakker met zijdezachte voeten.

   

   

  thuis pedicure doen

  voet verzorging

   

  Zo houd je je voeten in top conditie en hoef je je niet onzeker  te voelen om je schoenen en sokken uit te trekken.   Zo laat ik graag mijn man tijdens het fil,m kijken mijn voeten masseren met olie.  Dan heb je twee vliegen in een klap. Jij een heerlijke massage en hij snachts zachte voetjes naast hem in bed.  win win.

3 Reactie's
 • Marie de Jonge
  Geplaatst op 10:58h, 04 februari Beantwoorden

  Bedankt voor het delen van deze informatie over voetverzorging. Ik heb zelf ook vaak last van vermoeide voeten omdat ik veel moet staan voor mijn werk. Ik ga mij in ieder geval verdiepen in producten die ik kan gebruiken om mijn voeten te verwennen. Een goede creme en een voetbad af en toe zal geen overbodige luxe zijn!

  • beafitmom
   Geplaatst op 17:48h, 16 februari Beantwoorden

   Ja precies, en het is ook een fijn momentje voor jezelf. Dat is toch ook heerlijk.

 • Vincent Rondwijk
  Geplaatst op 14:49h, 29 juli Beantwoorden

  Een warm voetenbad vind ik in de winter ook fijn om te nemen. Daarnaast zorg ik er altijd voor dat mijn voeten rust krijgen wanneer ik veel heb gelopen. Een goede crème of massage doet wonderen!

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.