Thuis sporten

Tips om thuis te sporten

Sporten is echt 1 van mijn favoriete bezigheden. Ik hou ervan om gezond met mijn lichaam bezig te zijn, van het voldane gevoel die het mij geeft na een workout. Het thuis sporten heb ik sinds corona helemaal ontdekt! In dit blog deel ik mijn sporttips met je.

De 1 ziet sporten als een straf en de ander gaat er heel goed op. Ik hoor bij de laatste. Van sporten krijg ik energie, rust in mijn hoofd en daarbij ook een goede kont. Bovendien zorg ik er zo voor dat ik sterk blijf hoe ouder ik wordt. Bij het sterker worden van je spieren ondersteun je het lichaam veel beter. Zo ga je minder snel onderuit en breek je niet meteen een heup. 

Youtube of sport apps

Je kunt op verschillende manieren thuis workouts doen:

– Youtube: zoek op Youtube naar workouts. Je kunt hier echt zoveel verschillende workouts vinden dat er altijd iets is wat bij je past. Denk aan workouts waarbij je moet dansen, op 90’s muziek, gefocust op bepaalde spiergroepen of HIT trainingen. Fijne accounts waar ik graag naar kijk zijn o.a. Chloe Ting en Pamela Reif.

– Apps: er zijn ook vele verschillende apps waar je workouts kunt doen. Zo heb je Nike training fit, de Gymshark training of Beachbody on demand. 

Om op een goedkope manier thuis workouts te doen via Youtube of apps, raad ik je aan om een sim only af te sluiten bij Simpel. Hier betaal je weinig per maand waardoor je extra veel GB kunt afnemen in je bundel. Hierdoor heb je nooit internet tekort en kun je heerlijk het hele jaar door sporten, waar je maar wilt!

Zorg voor fijne sportattributen

Om een goede thuis workout te kunnen doen, heb je een aantal dingen nodig. Denk aan een stevige yogamat, een sportoutfit, fles water en eventueel extra attributen zoals gewichtjes en sport elastieken. Zelf heb ik de Pakama tas 2.0. Dit is een rugtas die als je hem openmaakt uitrolt in een mat vol met handige items om mee te sporten. Deze kun je dus ook overal mee naartoe nemen, handig als je echt wat vaker wilt sporten en je na een weekendje weg weer helemaal uit het ritme bent normaal gesproken. 

Door extra attributen te gebruiken heb ik ook het idee dat ik echt flink sport. 

Maak een planning voor jezelf

Je hebt je sportattributen en je filmpjes paraat staan, nu moet je het echt gaan doen. Om het goed vol te houden is een fijne planning onmisbaar. Zet voor jezelf een aantal momenten per week vast om te sporten, zet dit ook duidelijk in je agenda of op de kalender. Zorg ervoor dat dit ook echt een haalbaar moment is en dat je het niet alsnog hoeft te verplaatsen. Kies bijvoorbeeld voor je vrije dag, in de ochtend voor je weg gaat of rustig in de avond voor het slapen. Ga niet meteen te fanatiek aan de slag en begin met een half uurtje 3x in de week bijvoorbeeld. Dit kun je altijd opbouwen en eventueel afwisselen met de sportschool. Wel zo gezellig! Sporten is een heerlijk manier om weer lekker in je vel te zitten. 

Doe jij aan thuis workouts?

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.