lekker in je vel

Lekker in je vel

Lekker in je vel

Lekker in je vel zitten, ja graag! Maar wat houd dat eigenlijk in? En hoe bereik je dat? Besluit je op een dag dat je happy bent en loopt dan alles op rolletjes? Wat heb je ervoor nodig om lekker in je vel te zitten? Lekker in je vel zitten is voor iedereen natuurlijk iets heel anders. Voor de een is het gezond zijn, voor de ander is het dat je lijf in shape is.  Of dat alles in je leven op rolletjes loopt , zowel in je prive situatie als je werk en met andere mensen. Voor de meeste mensen is het een mix van oa bovengenoemde. Hoe ga jij het nieuwe jaar lekker in je vel zitten?

 

De trick

De trick is jezelf in evenwicht brengen, want echt lekker in je vel zitten is een combi van alles wat er in je leven gebeurt en dat is nooit elke dag hetzelfde. En hangt van veel factoren af, en hoe je daar mee omgaat. Het is iets wat je aan moet leren en hoe je alles wat er in je leven gebeurt ontvangt en hier mee omgaat. Moeilijk? Jazeker! Zelfs als je bijvoorbeeld nu lekker in je vel zit kan dat morgen best eens heel anders zijn. Dat kan komen door iets groots, maar ook door iets heel kleins waar je een naar onderbuik gevoel van krijgt. de trick om een mindset te creeren waarin je vast kan houden aan dat lekker in je vel gevoel, de balans die je voor jezelf daarin kan creeren en dan minder snel door andere factoren van slag gebracht kan worden. Maar hoe doe je dat? Ga het gesprek met jezelf aan, met je onderbuik gevoel.. je kan het ook intern motiveren, door bewust te zijn van de trends in beauty en fashion en verandering in deze en hoe deze stress kunnen veroorzaken als je hier altijd in mee wil gaan.

 

Wees je eigen ideaal

Wees je eigen ideaal
Door de jaren heen zijn verschillende modestijlen en lichaamsvormen het ideaalbeeld geweest. Waar in de jaren ´50 maat 40-42 het ideaal was, was in de jaren 60 het jongensachtige figuur van topmodel Twiggy helemaal in. In de jaren ´80 veranderde dit in een ideaal beeld van lange benen, gezonde rondingen en een atletisch lichaam en in de jaren 90 waren de androgyne modellen; de zogenaamde British Size Zero de trend. Waar in de jaren 2000 meer de focus werd gelegd op de borsten, wordt nu de focus verlegd naar de billen. Er zijn dus vele lichaamsvormen aan bod geweest in onze modegeschiedenis, en wat maakt deze lichaamsvormen achteraf het ideaalbeeld? Jij bent je eigen ideaal. Wanneer jij je goed voelt, straal je dit uit en dan maakt een ideaal niks meer uit.

 

Mindset

It’s all about mindset.. Wat laat je jou raken? Wat laat je toe in jouw cirkel ? Zelf ben ik een zeer hoog gevoelig persoon, ik kan een tijdje lang heel goed doen of dingen me niet raken, en dat alles heel goed met me gaat, maar dan komt alles in een keer als een slap in the face aan. Een paar jaar geleden heb ik een burn out/ depressie gehad, en daar zat ik pas geleden weer tegenaan, ben nu nog steeds bezig met uit deze onverwachte bijna depressie te klimmen en vroeg me dus af waar het verkeerd is gegaan? Hoe kon ik met dit nou voor een tweede keer overkomen.

 

Voorbeeld

Een klassiek voorbeeld hiervan: twee jaar geleden liep ik mezelf flink voorbij. Door alle drukte in mijn hoofd vergeet ik wel eens info te delen die van cruciaal belang kan zijn in keuzes die mensen maken, zowel ik zelf als een ander. Daar baalde ik flink van. Daarom schrijf ik nu bijna alles op in een agenda. Zo kan  ik niks te vergeten. Het ging tot  de corona toesloeg driekwart  jaar geleden helemaal prima, het leven liep goed. Trainen ging lekker, voeding was in balans, lichamelijk ging het super. Kids gingen lekker en mijn instagram en blog zijn een fijn iets om aan te werken. Ik nam weer te veel hooi op mijn vork en hield mijn agenda niet meer bij.   Chaotiek was het gevolg, wist  niet eens meer welke dag het was. Hierin had ik een leerpunt.  Ik gebruik nu de Purpuz planner, en dat helpt mij enorm, naast agenda ook om te reflecteren en goed voor mezelf te zorgen. Ook als coach om doelen te stellen en te behalen. Met handige lijstje en motivatie.

Sterker mens

Ik regel voor anderen meteen alles. Kom meteen, en help je waar nodig. Dat doe ik ook met mijn klanten, die een op een met mij lopen in de duinen, om te werken aan hun zelfbeeld en kracht. En dan val ik nu zelf in dezelfde valkuil waar ik ze voor wil behoeden! Nee, ik wil ze een sterker mens laat worden die blij is met zichzelf. Maar ik was helemaal niet meer blij met mezelf, en twijfelde aan alles wat ik doe of het wel goed is, of ik er niemand mee benadeel, want anders ben ik geen goede vriendin en heb ik niks voor je over. Tot zelfs zo ver dat mensen gek van me werden omdat ik er teveel bovenop zit. Ja, dat kan ook, dat je te veel wilt doen voor anderen. Omdat je bang bent dat je niet genoeg bent, je niet genoeg voor een ander over hebt. Het trok mij helemaal leeg, en voelde me futloos, energieloos en zwak.

Voor mezelf kiezen

Dat altijd graag dingen willen doen voor anderen en graag iedereen overal bij willen hebben, daar moest ik vanaf. Zelf doen de meeste mensen dit ook niet terug en voor mij.  Ondanks dat ik mijn best doe voor iedereen. Is het ok om soms ook gewoon zelf ergens naartoe te gaan zonder anderen daarvan op de hoogte te stellen. Ook leuke dingen te ontvangen zonder schuld gevoel. Blij zijn met je eigen succes, en je daar niet voor verontschuldigen.. want zij doen dat zelf ook. Ik wordt ook niet bij alles betrokken en gevraagd, en dat is prima. Ik kruip ook weer in mijn eigen rol, mijn eigen leven zonder bang te zijn dat mensen daar wat van vinden. Want dat doen mensen toch wel.

Pot Nutalla

ik ben geen pot nutella, en zelfs niet iedereen is daar gek op, haha. En ook ik heb het recht om te genieten van wat mij is gegund, net zoals jij mag genieten wat jou is gegund. Iedereen moet dingen  incasseren die men niet fijn vindt. Zoals ziekte, pech, ruzies, tegenslagen. Niemand  is altijd gelukkig .  En dat is ook balans, en maakt de gelukkige en mooie momenten nog mooier. Alles ertussen is ook mooi aan het leven. Enjoy everyday ..

Dankbaar.

en bedenk elke dag drie dingen waar je dankbaar voor bent.. Happy life.. Zelf ga ik graag lekker de duinen in een naar zee.  Daar maak ik mijn koppie leeg en ga ik het gesprek aan met mezelf. ook  klim af en toe in mijn hangmat, en kies voor mezelf.  Lekker even met een tijdschrift of boek. Dit deed ik de laatste tijd te weinig, en trainen al helemaal te weinig. Vanaf nu weer lekker knallen, en weer de duinen in. Dit kan je ook vinden in een park of wandelpad bij jou huis, daar heb je niet perse strand en duinen nodig. Want dit ligt niet bij iedereen om de hoek.

 

Blijf dichtbij jezelf

Blijf dichtbij jezelf, en doe wat jou gelukkig maakt. Wat mij gelukkig maakt? Mijn gezin, mijn familie, mijn katten. lekker wandelen in de duinen, leuke dingen doen en lekker sporten. En op stap met vrienden en vriendinnen. Maar toch ook nog steeds iets voor een ander kunnen doen. Maar moet daarbij gewoon niet verwachten dat het gevoel wederzijds is. Laat dus de verwachtingen van andere mensen varen en maak je eigen geluk.  Zorg dat je zelf de balans brengt. Laat deze niet afhangen van andere mensen. En wat ze wel of niet van je vinden, dit is mijn grootste leerpunt deze ronde. Life is a never ending learning process.. Enjoy the ride en zorg dat je elke keer wat nieuws leert..

 

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.