lekker in je vel

Lekker in je vel

Lekker in je vel zitten, ja graag! Maar wat houd dat eigenlijk in? En hoe bereik je dat? Besluit je op een dag dat je happy bent en loopt dan alles op rolletjes? Wat heb je ervoor nodig om lekker in je vel te zitten? Lekker in je vel zitten is voor iedereen natuurlijk iets heel anders. Voor de een is het gezond zijn, voor de ander is het dat je lijf in shape is, of dat alles in je leven op rolletjes loopt , zowel in je prive situatie als in je werk en met andere mensen. Voor de meeste mensen is het een mix van oa bovengenoemde.

De trick is jezelf in evenwicht brengen, want echt lekker in je vel zitten is een combi van alles wat er in je leven gebeurt en dat is nooit elke dag hetzelfde. En hangt van veel factoren af, en hoe je daar mee omgaat. Het is iets wat je aan moet leren en hoe je alles wat er in je leven gebeurt incasseerd. Moeilijk? Jazeker! Zelfs als je bijvoorbeel nu lekker in je vel zit kan dat morgen best eens heel anders zijn. Dat kan komen door iets groots, maar ook door iets heel kleins waar je een naar onderbuik gevoel van krijgt. de trick om een mindset te creeren waarin je vast kan houden aan dat lekker in je vel gevoel, de balans die je voor jezelf daarin kan creeren en dan minder snel door andere factoren van slag gebracht kan worden. Maar hoe doe je dat? Ga het gesprek met jezelf aan, met je onderbuik gevoel.. je kan het ook intern motiveren, door bewust te zijn van de trends in beauty en fashion en verandering in deze en hoe deze stress kunnen veroorzaken als je hier altijd in mee wil gaan.

Wees je eigen ideaal
Door de jaren heen zijn verschillende modestijlen en lichaamsvormen het ideaalbeeld geweest. Waar in de jaren ´50 maat 40-42 het ideaal was, was in de jaren 60 het jongensachtige figuur van topmodel Twiggy helemaal in. In de jaren ´80 veranderde dit in een ideaal beeld van lange benen, gezonde rondingen en een atletisch lichaam en in de jaren 90 waren de androgyne modellen; de zogenaamde British Size Zero de trend. Waar in de jaren 2000 meer de focus werd gelegd op de borsten, wordt nu de focus verlegd naar de billen. Er zijn dus vele lichaamsvormen aan bod geweest in onze modegeschiedenis, en wat maakt deze lichaamsvormen achteraf het ideaalbeeld? Jij bent je eigen ideaal. Wanneer jij je goed voelt, straal je dit uit en dan maakt een ideaal niks meer uit.

It’s all about mindset.. Wat laat je jou raken? Wat laat je toe in jouw cirkel ? Zelf ben ik een zeer hoog gevoelig persoon, ik kan een tijdje lang heel goed doen of dingen me niet raken, en dat alles heel goed met me gaat, maar dan komt alles in een keer als een slap in the face aan. Een paar jaar geleden heb ik een burn out/ depressie gehad, en daar zat ik pas geleden weer tegenaan, ben nu nog steeds bezig met uit deze onverwachte bijna depressie te klimmen en vroeg me dus af waar het verkeerd is gegaan? Hoe kon ik met dit nou voor een tweede keer overkomen.

Afgelopen zaterdag nog had ik er weer een klassiek voorbeeld van: door alle drukte in mijn hoofd vergeet ik wel eens info te delen die van cruciaal belang kan zijn in keuzes die mensen maken, zowel ik zelf als een ander.Daar baalde ik flink van.Daarom schrijf ik bijna alles op een een agenda tegenwoordig en probeer ik niks te vergeten. Het ging tot een half jaar geleden helemaal prima, het leven liep goed: trainen ging lekker, voeding was in balans, lichamelijk ging het super, kids gaan lekker en mijn instagram en blog liep fijn, iets te fijn. Ik nam weer te veel hooi op mijn vork en liet mensen toe in mijn leven en deelde veel met deze mensen. Dat is mijn persoonlijkheid, als ik je vriendin ben en er is iets, dan ben ik er, ik regel dat ik meteen kan komen en help je waar nodig. Dat doe ik ook met mijn klanten, die een op een met mij lopen in de duinen, om te werken aan hun zelfbeeld en kracht. En dan val ik nu zelf in dezelfde valkuil waar ik ze voor wil behoeden! Nee, ik wil ze een sterkter mens laat worden die blij is met zichzelf. Maar ik was helemaal niet meer blij met mezelf, en twijfel aan alles wat ik doe of het wel goed is, of ik er niemand mee benadeel, want anders ben ik geen goede vriendin en heb ik niks voor je over. Tot zelfs zo ver dat mensen gek van me werden omdat ik er teveel bovenop zit. Ja, dat kan ook, dat je te veel wilt doen voor anderen,omdat je bang bent dat je noet genoeg bent, je niet genoeg voor een ander over hebt. Het trok mij helemaal leeg, en voelde me futloos, energieloos en zwak.

Dat altijd graag dingen willen doen voor anderen en graag iedereen overal bij willen hebben, daar moet ik vanaf. Zelf doen de meeste mensen dit ook niet terug en voor mij, ze gaan ook zelf naar dingen waar ze voor uitgenodigd worden zonder mij, of zonder mij te vragen of ik ook mee wil. Ondanks dat ik mijn best doe om dingen voor iedereen te regelen of dat mensen mee te kunnen, of iets ook mogen. Het is ok om soms ook gewoon zelf ergens naartoe te gaan zonder anderen daarvan op de hoogte te stellen. Ook leuke dingen te ontvangen zonder schuld gevoel, blij zijn met je eigen succes, en je daar niet voor verontschuldigen..want zij doen dat zelf ook. Ik wordt ook niet bij alles betrokken en gevraagd, en dat is prima. Ik kruip ook weer in mijn eigen rol, mijn iegen leven zonder bang te zijn dat mensen daar wat van vinden, want dat doen mensen toch wel, ik ben geen pot nutella, en zelfs niet iedereen is daar gek op, haha. En ook ik hb het recht om te genieten van wat mij is gegund, net zols jij mag genieten wat jou is gegund , net zoals jij en ik beiden moeten dingen moeten incasseren die je niet fijn vind: ziekte, pech, ruzies, tegenslagen, nobody is always happy en lucky, en dat is ook balans, en maakt de gelukkige en mooie momenten nog mooier, en alles ertussen is ook mooi aan het leven. Enjoy everyday .. en bedenk elke dag drie dingen waar je dankbaar voor bent.. Happy life.. Zelf ga ik graag lekker de duinen in een naar zee, daar maak ik mijn koppie leeg en ga ik het gesprek aan met mezelf, dit deed ik de laatste tijd te weinig, en trainen al helemaal te weinig, dus vanaf nu weer lekker knallen, en weer de duinen in, dit kan je ook vinden in een park of wandelpad bij jou huis, daar heb je niet pese strand en duinen nodig, want dit ligt niet bij iendereen om de hoek.

Blijf dichtbij jezelf, en doe wat jou gelukkig maakt. Wat mij gelukkig maakt? Mijn gezin, mijn familie, mijn katten, lekker wandelen in de duinen, leuke dingen doen en lekker sporten. En op stap met vrienden en vriendinnen. Maar toch ook nog steeds iets voor een ander kunnen doen. Maar moet daarbij gewoon niet verwachten dat het gevoel wederzijds is.. Laat dus de verwachtigen van andere mensen varen en maak je eigen geluk, en geluks gevoel, zorg dat je zelf de balans brengt en laat deze niet afhangen van andere mensen, en watt ze wel of niet van je vinden, dit is mijn grootste leerpunt deze ronde, life is a neverending learning process.. Enjoy the ride en zorg dat je elke keer wat nieuws leert..

4 Reactie's
 • Ruth
  Geplaatst op 21:15h, 20 mei Beantwoorden

  Mop, ik ken je om precies te zijn 1 dag in real life. Ja, ik geloof dat je een chaoot kunt zijn en daardoor misschien dingen vergeet, maar ik vind je vooral gezellig, grappig en heel gastvrij. Je hebt mij laten delen in een super leuk evenement en in de gezelligheid van jouw thuis, zonder dat we elkaar écht kenden…. Hoe lief is dat?! x

  • beafitmom
   Geplaatst op 22:58h, 20 mei Beantwoorden

   Super lief ! Dank je wel. Jij bent altijd welkom??

 • Janita Visser
  Geplaatst op 16:53h, 21 mei Beantwoorden

  Het is heel belangrijk om positief te blijven. Vooral in contacten met andere mensen. Als je dan zelf niet lekker in je vel zit kun je snel meegezogen worden in de negatieve spiraal. Dus het is heel belangrijk hoe je jezelf op dat moment voelt. Kom voor jezelf op en durf nee te zeggen. Als het goede vrienden zijn accepteren ze dat. Good luck en hoop dat je snel weer wat lekkerder in je vel zit. Mensen vinden al snel wat van je. Heel herkenbaar.

  • beafitmom
   Geplaatst op 16:07h, 02 maart Beantwoorden

   ja, dat is zeker waar, fijn dat het herkenbaar is.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: