huid verzorgings routine

Mijn huid verzorgings routine 2021

Mijn huid verzorgings routine 2021.

 Nieuw jaar, nieuwe huid.. was het maar een optie.  Met elk jaar wat er bij komt op de teller is het heel belangrijk om deze goed te verzorgen en te onderhouden.  Daarom kijk ik ook deze januari kritisch naar mijn huid verzorgings routine 2021. Om zo te bepalen of er dingen zijn die ik kan aanpassen, veranderen en kijk of er dingen zijn die meer of minder effectief helpen. Zo heb ik sinds het afgelopen jaar ineens veel meer last van roodheid in mijn gezichtshuid, rosacea. En wat meer pigment vlekjes, terwijl ik veel minder in de zon ben geweest en altijd met factor 50 smeer. Tijd voor een skin care update voor mijn huid, en dus mijn huid verzorgings routine 2021 aan te passen naar mijn huidige huid wensen.  Doe jij dit ook?  Of heb je al jaren dezelfde routine waar je trouw aan vast houd? Gebruik je bijvoorbeeld trouwe elke week een gezichtsmasker?

 

huid verzorging

skincare, smile

Trouw aan je producten? 

 Ben jij trouw aan je vaste merken en producten? of gebruik je af en toe ook weer eens wat nieuws of gewoon iets anders omdat je er nieuwsgierig naar bent en het wil uitproberen? Misschien heb je wel een waardevolle tip gekregen van een kennis, of iets gelezen op internet of een magazine. Nu is ieder zijn huid natuurlijk anders, en reageert iedereen anders op producten.  

huid verbetering

skincare

Wat werkt voor mij?

Wat zou kunnen werken voor mijn huid? Dat is de belangrijkste vraag.   Inventariseer jouw huid en jouwe wensen  qua werking van producten en wat jij zou willen toevoegen aan jouw huidverzorgings routine 2021.Wil je graag anti age gaan werken, een vocht arme huid hydrateren? Roodheid en vlekken verzachten, of heb je bijvoorbeeld last van acne en onzuiverheden? Hier pas je je wensen voor producten op aan. 

huid verzorging

huid verzoring

Wensen lijstje.

Huid verzorgings producten hebben hun eigen lijst van ingredienten, werkzame stoffen.  Allemaal met hun eigen unieke eigenschappen en werking. Zelf gebruik ik graag producten met werzame stoffen op het gebied van anti age, en hydratatie en tegen roodheid en vlekken. Sinds ik boven de 40 ben merk ik dat mijn huid hier echt behoefte aan heeft . De roodheid en vlekken zijn daar het afgelopen jaar bij gekomen. Oei, ik groei, maar dan oei mijn huid wordt ouder en krijgt sporen van het leven.  Op zich is daar niks mis mee.  Maar blijf er graag vitaal en gezond uit zien. Daar hoort een stralende huid bij, die zo fris en radiant mogelijk is.  Rimpelloos is een fabeltje, maar gewoon stralend ouder worden met verzachte rimpels en lijntjes en minder vlekken staat op mijn wish list. 

Werkzame stoffen.

Welke werkzame stoffen staan er dan op mijn lijstje? Bijvoorbeeld 

  • retinol
  • co enzym Q10
  • Hyaluronzuur
  • collageen.
  • vitamine C en E
spicy scarves

portret

Skincare favorieten

Producten die ik zelf graag gebruik zijn om ze even vanaf de basis op te noemen: Begin altijd met een fijne milde gezichtsreiniging, daarna exfolieren, met een milde peeling. Vervolg met en fijn gezichtsserum met anti age, een dag creme . S’avonds deze stappen maar dan in combi met een zachte huid borstel en de dagcreme vervangen voor een nacht creme. Ook scrub ik  2 keer per week met een milde scrub en  doe ik twee keer per week een fijn masker. Ik probeer ook zelf twee keer per week een kleine bindweefstel massage te doen, om mijn gezicht te liften.   Welke van deze stappen doe jij wel of juist niet? Tip van Clau, gebruik zo min mogelijk warm water voor je gezichts huid, koud water is veel beter, en dit verstrakt je huid.

huid verbetering

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.