huid verzorging inde winter.

Huid verzorging in de winter

Huid verzorging in de winter. 

Je kent het wel, het is winter, je huid ondergaat kou, regen, veel wind en kan schraal aanvoelen.  Veel mensen hebben last van een droge huid. Een naar trekkerig gevoel, roodheid, schraal en vlekkerig.   Soms krijg je zelfs last van huid schilfers. What to do?  het gaat verder dan alleen mijn favoriete gezichtsmasker. Huid verzorging in de winter, is dat anders dan andere jaargetijden? De winter is niet bepaald een pretje voor je huid. Ik geef je een paar slimme tips om je huid winter proof te maken..

huid verzorging inde winter.

huidverzorging in de winter.

1 Check de ingrediënten

Voor Huidverzorging in de winter is het is altijd handig om te kijken naar wat er in de producten zit die je gebruikt. Weet jij wat er in jouw crème zit? Een droge huid maak je vooral heel blij met hydraterende ingrediënten. Glycerine is je je bestie in de winter. Dit ingredient trekt makkelijk door de hoornlaag van je huid en houd vocht vast. Zo wordt vochtverlies beperkt en krijgt uitdroging geen kans.

Koud en niet lang douchen.

Heet water droogt je huid nog verder uit. Probeer niet langer danvijf minuten onder de straal te staan en met een watertemperatuur van 35 à 36 graden. Smeer een fijne serum op je gezicht en daarna een fijne nacht of dagcreme. Als je huid nog een beetje vochtig is, wordt een bodylotion of crème beter opgenomen.

huidverzorging in de winter

Gebruik geen zeep.

Zeep, in producten  zorgt voor nog meer uitdroging van de huid, gebruik liever een fijne reinigingsbalm of cleanser voor de droge huid. Zeep zorgt ervoor dat de hoeveelheid huidvet afneemt. Als dit gebeurt, wordt je huid makkelijker doorlaatbaar voor water en raakt de balans van de vochthuishouding verstoord. Gevolg: je huid droogt uit. 

4 Verzorg je huid van binnenuit

Gezond eten is heel  belangrijk om je huid ook gezond te houden. . Eet regelmatig vette vis en voldoende groenten. Vis zit vol gezonde omega 3-vetten. De vetzuren zorgen ervoor dat je huid gehydrateerd blijft en beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf. In spinazie zit veel ijzer, dit is erg goed voor je huid en zorgt voor de aanmaak van nieuwe bloedcellen, en voldoende groente is goed voor de algehele gezondheid van je huid.

huid verzorging inde winter.

5 Stook niet te heet.

Als je de verwarming hoog zet droogt je huid ook verder uit, en gaat het vochtgehalte in je huid ook naar beneden. Trek liever een warme trui aan en pak een lekker dekentje voor op de bank.  Blijf in beweging en slaap in een koele kamer.

 

6 luchtvochtigheid

Zorg er voor dat je huis voldoende vocht heeft, tegenwoordig zijn er allemaal slimme oplossingen om het vochtgehalte in je huis op peil te houden, en ventileer voor voldoende frisse lucht.

 

7 Bescherm je huid buiten

Lekker naar buiten in de kou,  kan zo heerlijk zijn, ook met het winterzonnetje. Zorg ervoor dat je huid beschermt is, draag een fijne muts, sjaal en handschoenen en smeer met een factor, ook in de winter kan je zon schade op lopen.

8 Smeren, smeren, smeren

Een goede verzorging is heel belangrijk om je huid optimaal in conditie te houden.  Gebruik de juiste producten om je huid goed te verzorgen en te verwennen in de wintermaanden.  Denk aan een fijn gezichtsserum onder je dag en nacht creme, gebruik af en toe een fijn vochtinbrengend masker en een rijke voedende creme. Zelf ben ik fan van het genifique serum van Lancome.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.