Keratine wat doet dat voor je haar?

Deze blog schrijf ik na aanleiding van mijn eigen best wel slechte haar conditie van het moment. Keratine, wat doet dat voor je haar? En hoe kan je dit zelf thuis doen, een keratinebehandeling? Ik ging op zoek naar producten waar keratine in zit om te kijken hoe ik zelf mijn haar in de watten kan leggen en de haar conditie kan verbeteren. Want dat bosje stro is om te janken.. Gek genoeg had ik tot een jaar geleden een volle bos haar, maar door hormoon veranderingen en het ouder worden lijkt mijn haar mede door het vele verven en stijlen de moed te hebben op gegeven.

Keratine behandeling.

Hoe doe je dat? En kan je dit wel zelf thuis doen? Ik vond online veel mooie producten die beloven je haar weer tot een weelderige bos om te toveren, pillen, serums, shampoos, maskers..Geniet dankzij keratine van haar dat prachtig glanst en zacht is en zijn intense kleur niet verliest. Je zal het verschil meteen zien, al na het eerste gebruik van  keratine producten.

Wat is keratine?

Keratine is een taai structuureiwit dat bij de mens van nature voorkomt in het haar en de nagels. Deze proteïne vormt een beschermende laag die beschadiging van de huid voorkomt. Tegelijk heeft keratine ook invloed op de kwaliteit en groei, zachtheid en glans van het haar. Het is de hoeveelheid keratine die ervoor zorgt of je haar steil of krullend is. Hoe meer keratine, hoe steiler. Een tekort kan je aanvullen door middel van haarproducten met keratine en zo zorgen dat je haar er perfect uitziet.

Effecten en voordelen van keratine

 • Maakt ook heel golvend haar gladder en steiler.
 • Versterkt en regenereert het haar over de hele lengte.
 • Beschermt gekleurd haar tegen vervaging.
 • De effecten zijn 3-4 maanden zichtbaar.

Maakt keratine ook jouw haar mooier?

Producten met keratine kunnen op elke haartype gebruikt worden. Het helpt bij zowel droog, fijn als gekleurd haar en geeft zachtheid, glans en sterkte!

 • Normaal haar wordt door keratine beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
 • Fijn haar krijgt van keratine de milde verzorging die het nodig heeft, zonder dat het er nog fijner van wordt.
 • Beschadigd haar wordt door keratine intens geregenereerd en versterkt.
 • Gekleurd haar is vaak een beetje beschadigd. Keratine geeft het de nodige kracht voor regeneratie en duurzaamheid van kleur.

Keratineproducten voor stralend, gezond haar

 • Shampoo met keratine kan je gebruiken voor je regelmatige wasbeurten. Hij verwijdert vuil uit het haar en maakt het haar tegelijk sterker.
 • Een regenererend keratine haarmasker verstevigt en versterkt het haar en vernieuwt de glans.
 • Een keratinekuur en haarserum voorzien het haar van diepgaande voeding.
 • Keratinespray voor het haar is snel en eenvoudig aan te brengen. Het haar is er meteen sterker en glanzender door.

En Braziliaanse keratine? Wat is het verschil met gewone?

Naast producten met keratine kan je ook de natuurlijke vorm tegenkomen, Braziliaanse keratine  die maakt het haar vooral langdurig steil en biedt het diepgaande verzorging. Hij verschilt vooral door de manier van aanbrengen: je brengt hem aan zoals haarverf en werkt hem met een stijltang in de haarstructuur in.

Hoe moet je thuis Braziliaanse keratine gebruiken?

Je hoeft geen kapsalon te bezoeken om je haar met Braziliaanse keratine steiler en sterker te maken, dat lukt je thuis ook. Je hebt enkel keratine nodig, een steiltang die je instelt op 220°C en een beetje handigheid. Lees vóór het gebruik wel altijd grondig de gebruiksaanwijzing.

De basisprocedure voor applicatie van Braziliaanse keratine thuis:

 1. Was je haar, droog het af en kam het grondig uit.
 2. Breng op vochtig haar op ongeveer 1 cm van de wortels de keratine aan met een penseel. Kam je haar opnieuw door zodat het product overal gelijkmatig kan inwerken.
 3. Droog je haar en ga met een stijltang ingesteld op 220°C over de verschillende haarlokken.
 4. Was minstens drie dagen je haar niet, om de keratine er niet af te spoelen.

Probeer eens een keratine shampoo, keratinemasker of keratinespray van wereldmerken als Brazil Keratin, Keratin Classic of René Furterer, en geniet van prachtig, glanzend haar. Deze items shop je bij Notino met 10 % extra korting.

Dressed by Adel Berzi

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.