Maskne

Maskne is de huidaandoening van de Corona crisis.

Maskne is de huidaandoening van de Corona crisis.

Heb jij sinds je mondkapjes draagt ook last van pukkeltjes?  Misschien heb jij wel last Maskne.  Wat is dat? Maskne is de huidaandoening van de Corona crisis. Mondkapjes, we dragen ze allemaal massaal als we met het ov reizen en in de winkel. Sommigen ook overal waar ze in het openbaar komen of buiten om te beschermen tegen het Corona Virus. Ik vertel je er meer over. Het is natuurlijk zinvol om deze te dragen om anderen te beschermen als je bijvoorbeeld hoest, en om elkaar te beschermen tegen het virus. Voor zover het werkt.  De meningen hierover zijn verdeeld. Verschillende onderzoeken hebben verschillende resultaten. Feit blijft dat het op sommige plekken verplicht is, en we deze regelmatig dragen. Sommige hebben zelfs mondkapjes plicht op het werk.  Sinds de corona crisis en het dragen van het mondkapje is er een onverwachte bijgekomen huid aandoening: Maskne.  

 

Maskne

Maskne

Wat is Maskne?

Maskne is eigenlijk puistjes en uitslag veroorzaakt door het langdurig dragen van een mondkapje / mondmasker.  De echte naam voor Maskne is acne mechanica.  Ik ervaar  Maskne als de huid aandoening van de Corona crisis. Lokale uitbraak van uitslag als gevolg van wrijving op die plek, druk en strekken van de huid. Meestal voorkomend bij sporters, door te strakke kleding en hulp middelen als zweetbanden en bescherm materiaal, zoals dus ook een mondkapje. het kan op iedere plek van het lichaam voorkomen. In deze tijd kenmerkt het zich door het dragen van een mondmasker door de corona crisis, en komt het vooral voor op de plek waar dit masker op het gezicht zit.. Maskne is de huidaandoening van de Crona crisis. Of het nog niet erg genoeg is. Doordat de huid door het mondkapje meer wrijving veroorzaakt dan normaal.  Deze wrijving verstoord je huidbarierre, de beschermende huid olie en vetten woeden door het kapje geabsorbeerd. In combinatie met een vochtige omgeving door je ademhaling zorgen voor een omgeving waarin bacterietjes graag groeien.

 huid reinigen

huid reinigen

What to do?

vermijd maskers die gemaakt zijn van polyester of andere synthetische materialen, en kies voor katoen. En was je masker als het een herbruikbare is regelmatig en wissel ze af. Heb je de uitslag en pukkeltjes al/ Gebruik fijne en huid vriendelijke anti acne middelen en zachte verzorgende skincare die anti bacterieel is,  Vichy is een fijn merk. Gebruik zachte milde cleansers   van bijvoorbeeld la-roche-posay en reinig je huid regelmatig.  Zo kan je je huid helpen om de corona tijd door te komen en je toch je mondkapje kan dragen en tegelijk je huid kan beschermen tegen maskne.

Meer info en tips over Maskne  vind je hier.

make up

huid verzorgen

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.