HOTEL HAARHUIS HEROPENT ALS EERSTE 5-STERREN HOTEL VAN ARNHEM

Hotel Haarhuis

Grand Opening van ‘House of Heritage’ na jaren van vernieuwingen

Op donderdag 9 maart viert de ‘grande dame van Arnhem’, het meer dan honderd jaar oude Hotel Haarhuis, dat het na jaren van verbouwen en vernieuwen (her-)opent als eerste en enige 5 sterren hotel van Arnhem. Trots overheerst bij de complete équipe van Hotel Haarhuis na de afronding van de ingrijpende metamorfose. “En daar zit ook onze kracht”, zegt hoteldirecteur Wouter Dekker van het hotel. “De transitie van Hotel Haarhuis naar het bijzondere hotel dat het geworden is, is 100% een teamprestatie.”

Restaurant

Kort na het 100-jarig jubileum in 2018 werd Hotel Haarhuis door EHM Group overgenomen. De acquisitie betekende het startsein voor een grootschalige verbouwing en conceptuele vernieuwing. Onder toeziend oog van de bekende interieurontwerper Will Erens, van het bureau Too Many Agencies, heeft het hotel een grondige verandering ondergaan, waarin verschillende tijdperken van de afgelopen eeuw duidelijk terugkomen. Wouter Dekker: “Het hotel heeft een rijke nalatenschap die we heel graag in ere willen houden. Voor het nieuwe design putte Will vooral inspiratie uit de jaren 1920 van de vorige eeuw en combineerde dat met een scala aan elementen uit diverse tijdsperioden. Het heeft geresulteerd in een harmonisch geheel waarin verschillende stijlen naadloos in elkaar overgaan.”

Hotel Haarhuis Arnhem

5-sterren ‘House of Heritage’
De roemruchte erfenis van warme hospitality heeft Hotel Haarhuis samengevat in de alomvattende ondertitel House of Heritage. Het staat voor de wijze waarop het erfgoed bewaard blijft en in een aansprekend ontwerp wordt doorgegeven aan de nieuwe generatie gasten. Zij kunnen genieten van een veelheid aan faciliteiten en hoeven voor een totaalbeleving het hotel eigenlijk niet te verlaten.

Wellness

In Hotel Haarhuis wordt design welhaast verheven tot kunst wanneer je The Royal Loft, de hippe Signature Suites, de City Spa op de 4de verdieping met prachtig uitzicht over Arnhem vanuit de sauna’s of het award winnende toilet – gebouwd in een liftschacht met glazen vloer op 18 meter hoogte – aanschouwt.Zakelijk, luxe en duurzaamheid

Hotel Haarhuis richt zich op de verwende levensgenieter, maar ook de zakelijke gast ontbreekt het aan niets. De Grand Opening is tevens de ingebruikname van de smaakvol vernieuwde Promenadezalen, waarin feesten, vergaderingen en evenementen tot 500 personen gehouden kunnen worden. Vorig jaar opende in de wijnkelder nog een eventzaal, The Storage genaamd, volledig aangekleed met oude wijnvaten en de originele vloertegels.

Lobby

“Je kunt op vele plaatsen in de wijde regio evenementen organiseren. Wij geloven echter dat we ons werkelijk onderscheiden door de combinatie van een unieke sfeer, persoonlijke service, de aansprekende concepten en de hoge kwaliteit”, aldus Wouter Dekker.

Suite

Hotel Haarhuis haalde recent de Green Key Gold, het hoogst haalbare niveau waarbij het hotel zich maximaal inzet het milieu te sparen. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Steeds meer gasten van bedrijven waarderen ook de centrale ligging tegenover het internationale treinstation, waardoor het gemakkelijk is een duurzame keuze voor hun reis te maken.

High teaDrie horeca outlets onder één dak
Volgens directeur Wouter Dekker wordt de beste totaalbeleving bereikt door aantrekkelijke concepten. “We wilden uiteenlopende ruimtes op verschillende locaties creëren waardoor onze gasten altijd kunnen kiezen voor een bijzondere ervaring. Zo kan men voor een diner op gastronomisch niveau terecht in Locals, het restaurant met groenten en kruiden uit de eigen ‘vertical farm’. Het restaurant, dat wordt begeleid door sterrenkok Niven Kunz en aangestuurd door chefkok Frank Bregman, heeft recent een tweede notering gekregen in de gids van Gault Millau. Voor koffie met heerlijk gebak of een gezonde lunch biedt het knusse Hoek Koffie & Patisserie uitkomst. En op het dakterras is de alom bekende Blou Rooftop Bar gevestigd. Doordat deze sinds kort is overdekt, kan er nu elke dag worden genoten van hapjes en cocktails met het beste uitzicht van de stad.”

Het hele team kijkt na jaren van verbouwen enorm uit naar de Grand opening en is er klaar voor de 5de Ster met trots te gaan uitdragen. Voor hen is dit is een bekroning voor het harde werk, de kers op de taart. De altijd goedlachse conciërge Bart voegt toe: “Wij kijken er naar uit om onze gasten de complete vijfsterren beleving te geven, te beginnen met een onvergetelijk feest op 9 maart.”

Over Hotel Haarhuis
Meer dan een eeuw biedt Hotel Haarhuis persoonlijke gastvrijheid in een warme omgeving. Het bedrijf opende voor het eerst de deuren in 1918. Eerst als koffiehuis, maar in de jaren 1920 werd ook slaapgelegenheid aangeboden. Anno 2023 is het geheel vernieuwde hotel onderdeel van EHM Group (www.ehmgroup.nl) en biedt het 127 luxe kamers, restaurant Locals, koffiecorner Hoek, rooftopbar Blou, een fitness, de Cityspa met diverse sauna’s en behandelmogelijkheden, een terras, The Storage (wijnkelder & whisky bar) en 11 ruime zalen geschikt voor evenementen, bijeenkomsten en feesten tot 500 personen.

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.