Frambozenmousse

Frambozenmouse recept van Myhappykitchen.

Ik ben Anne-Marie, 51, een positieve levensgenieter uit Den Haag. Al ruim zes jaar blog ik op www.myhappykitchen.nl over eten en lifestyle. Maar vooral over eten. Ik hou van eten, koken, bakken en uit eten gaan! Ik deel vandaag : Frambozenmouse recept van Myhappykitchen.

My happy kitchen.

Liefde en eten.

Liefde is voor mij onlosmakelijk verbonden met eten. Of andersom, dat kan ook. Als ik van je hou, dan laat ik dat zien door eten voor je te maken. Je te voeden. Zelfgemaakte cadeautjes mee te nemen. Want hoe leuk is het om een mooie weckpot met homemade granola te geven (en te krijgen!). Ook geef ik graag potjes salted caramel, lemoncurd en zelfgebakken koekjes aan jarige vriendinnen of aan iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken (alle recepten vind je op mijn blog!). Hier deel ik het Frambozen mousse recept van Myhappykitchen.

my happy kitchen

Ook bij mijn mannen thuis (echtgenoot en 14-jarige puber) gaat de liefde door de maag. En met een foodblogger als echtgenote en moeder wordt er veel gekookt en gebakken. Ze zijn een dankbaar testpubliek en eten en lusten alles!

Frambozen mousse

Kookworkshops

Onlangs heb ik besloten om – na 27 jaar (!) – te stoppen met mijn baan als marketingadviseur op een hogeschool. Ik volg mijn hart en ga vanaf deze zomer verder als ‘foodondernemer’. Nog meer tijd steken in mijn blog en daarnaast ook kookworkshops organiseren. Op locatie en bij de mensen thuis. Een van mijn eerste workshops heb ik al uitgewerkt: culinaire cadeautjes. Hopelijk zie ik je een keer bij één van mijn workshops. Hou vooral de website in de gaten!

Frambozenmousse

Frambozen mousse

Voor deze gastblog maakte ik een recept voor een heerlijke luchtige mousse die niet kan mislukken en fantastisch smaakt. Met maar 4 ingrediënten! De zomer in een glaasje, wat wil je nog meer? Frambozenmouse recept van Myhappykitchen.

Wat heb je nodig (4 personen)

· 225 gr frambozen (diepvries, dan wel ontdooid of vers)

· 150 ml slagroom

· 50 gram suiker · 2 blaadje gelatine (dr. Oetker, verpakking van 12 blaadjes)

Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water (ca. 5 minuten)

Pureer de frambozen met een staafmixer. Houd er een paar achter ter decoratie. Je kunt als je dat wilt de frambozenpuree door een zeef halen, ik doe dat eigenlijk nooit.

Doe de puree met de suiker in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Roer goed zodat alle suiker oplost. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de puree.

Haal van het vuur en laat zo’n 10 minuten afkoelen.

Klop intussen de slagroom stijf. Spatel de frambozenpuree door de slagroom. Doe de mousse in een spuitzak en en verdeel het over vier glaasjes. Of lepel het in de glaasjes als je een spuitzak te veel gedoe vindt. Laat tenminste twee uur opstijven in de koelkast.

Serveer met wat achtergehouden frambozen (op de foto heb ik ook nog wat geschaafde witte chocolade erover gedaan). Eet smakelijk!

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.