Bio, lekker voor je..stap jij ook over op biologisch?

BIONEXThttps://bionext.nl/

Van boer tot bord.. We stoppen dagelijks voeding in ons lijf, maar ben jij je bewust van wat je in je lijf stop om jouw lijf te voeden? Gezonde voeding bestaat uit een evenwichtig voedingspatroon. Een verhouding die in balans is qua voedingsstoffen, de bouwstoffen om onze motor dagelijks goed te laten draaien. Om gezond en fit te zijn. Waar let jij op in de keuzes die je maakt? Eet je biologisch? Of ben je daar totaal (nog) niet mee bezig?

gezond eten.

Voeding

Voorheen was ik vooral bezig met calorien tellen en macro’s in delen om op gewicht te blijven en spermassa op te bouwen. Het afgelopen jaar heb ik dit helemaal los gelaten en heb alles gegeten waar ik trek in had. Conclusie? Ik voel me moe, futloos, zwaar en heb veel klachten. Een van de redenen om het komende jaar dus bewuster met mijn voeding om te gaan. Hoe ik dat ga doen? Bewustere keuzes maken, om mijn lijf weer te voeden, in plaats van vol te stoppen.. Want dat is waar het fout ging. En dan voeden met gezonde en biologische voeding.

Wat is biologische voeding?

Door voor biologische voeding te kiezen kies je voor een groenere wereld. Met deze keuze doe je als  consument niet alleen iets goeds voor jezelf, maar ook voor de wereld. Biologisch voedsel wordt in samenwerking met de natuur geproduceerd. De producten zijn rijk van smaak en maken het makkelijk om dagelijks een verschil te maken. Bij het produceren van biologische producten wordt rekening gehouden met het welzijn van dieren en met de natuur. Zo investeren biologische kopers in een vruchtbare bodem en meer biodiversiteit. Kortom, een mooiere wereld voor jezelf, en je kinderen.Dat is lekker voor je lijf, je rust, de boeren, de dieren de bomen en de toekomst..Dat is pas een mooi voornemen voor het nieuwe jaar!

Investeer in de wereld.

Naast jezelf gezondere voeding te geven, verbeter je ook de groene wereld. Je belast ook het milieu een stuk minder en ook je lijf, want deze voedingsstoffen bevatten een stuk minder pesticiden, medicijnen en andere troep.

https://bionext.nl/wat-doen-we/advies-en-onderwijs/biologische-vragenlijn/faq/Biologisch/wat-is-biologisch/

Investeren in de wereld en jezelf

biologische voeding een oplossing voor klimaatverandering, het beschermen van biodiversiteit, en duurzame voedselproductie . Zo maken we de wereld een betere plek om te leven ,voor iedereen. Want minder belastend voor het milieu, zonder kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen.en andere gifstoffen, veel diervriendelijker en vriendelijker voor je lijf. Leer jezelf bewust zijn van wat je in je lijf stopt. Het is elke dag bepalen wat je wel en niet in je lijf stopt. Bewust worden wat wel en niet eet. Daar herkennen we ons allemaal in. Want we eten allemaal wel te veel over processed food, ongezonde snacks en vaak te veel vlees.

Gevoels mens

Mijn hart huilt bij het bedenken van de embarmelijke omstandigheden waarin dieren behandeld worden in de vlees en melk industrie. Daarom nutig ik die voedingsbronnen ook met mate. Ben geen vegan, maar eet zeker niet elke dag vlees, en als ik het zelf aanschaf is de keuze al zeker biologisch, en vaak ook de bakjes met 35% korting bij de appie, omdat ik denk, als ze het weggooien is het arme dier zeker voor niks gestorven. Klinkt dat stom?

Nieuw begin

Zullen we het nieuwe jaar starten met gezondere keuzes? Een goed begin is het halve werk, ga voor biologische producten, in de supermarkt makkelijk te herkennen aan de bio labels. Maar ook te koop in fijne biologische supermarkten met een groot aanbod aan bio producten bij elkaar . De markt van biologische producten groeit al 20 jaar, zelfs door de crisis heen, en steeds meer mensen worden zich bewust van wat biologische voeding voor de wereld en de mens zelf doet. Want zeg nou zelf, een wereld met voeding zonder gifstoffen is toch een mooiere wereld? Stap jij ook over? Je herkent biologische voeding aan het europees biologische keurmerk , dat groene blaadje.

Bionext

Voor meer informatie over Biologische voeding en alle kernwaarden kan je uitgebreide info terug vinden om de website van Bionext. Hier staat alle kernwaarden en de verschillende keurmerken voor Biologische voeding. Let’s make a difference, voor onszelf, en voor de wereld waarin we leven.

Bio, lekker voor je..

2 Reactie's
 • Dalia
  Geplaatst op 10:11h, 02 januari Beantwoorden

  Mooi verwoord! Ik doe zeker mee! Bovendien, biologisch is toch ook vee lekkerder!

  • beafitmom
   Geplaatst op 16:06h, 02 maart Beantwoorden

   ja dat is zeker zo

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.