corona covid-19

Corona, ramp of zegen ?

In de ban van het virus..

Dat de wereld in de ban is van Corona is geen nieuws, we hebben het er met zijn allen de hele dag over.  We staan ermee op en gaan er mee naar bed.  Een ramp of een zegen? De ene persoon is bang, en neemt het bloedserieus en de ander is er laconiek onder. In mijn vorige blog sprak ik mij uit over het feit dat ik denk dat het naar mijn mening geen toeval is. Maar hoe slecht is het? Nu we met z’n alleen eens goed met de neus op de feiten gedrukt  worden? Is het een ramp, of een zegen voor moeder aarde?

Ramp of zegen?

Corona virus, ramp of zegen?

Ramp of zegen?

We blijven massaal binnen, dichtbij huis. We zorgen voor elkaar en leven met de dag. We voeren weer diepgaande gesprekken over het leven. We letten beter op de mensen om ons heen, en dan vooral de mensen die ons dierbaar zijn.  We zijn socialer dan ooit.De aarde haalt adem, krijgt weer lucht. Want veel auto’s staan stil, geen file, geen vervuiling, en geen massa productie en uitstoot van gif gassen en andere stofdeeltjes in de lucht. Deze ramp is niet goed voor de mensheid, maar wel goed voor de aarde, onze planeet. De plek waar we mogen wonen, ons thuis.

 

Ramp of zegen

Moeder aarde

Want planet earth  is de  plek waar wij mogen wonen.  De plek waar wij een ongelofelijke bende van maken.Wij zorgen niet goed voor haar. Terwijl zij ons zo veel geeft. Ze geeft ons ruimte, voeding, zuurstof, een plek om te mogen leven. Een samenleving te creeren.  En wat deden wij? Wij namen steeds meer. Vernietigen deze aardkloot, wij zijn  de grootste vijand van deze planeet. De mensheid is niet de meest sterke soort op aarde. Wij overleven omdat we innovatief, en slim zijn.. Ook deze ramp gaan we overleven. 

Corona Ramp of zegen

Uitbraak coronavirus

Op een of andere manier lijkt het erop dat de wereld verlangt naar een ramp. Mensen willen zich kennelijk liever wentelen in een poel van ellende dan dat ze naar de feiten kijken. Dat zien we nu ook weer met de uitbraak van dit coronavirus in China, wat zich nu verspreid over moeder aarde.. Op zich is een nieuw virus niet heel bijzonder. In de afgelopen decennia doken er vergelijkbare virussen de kop op. Denk aan Sars en Mers. En in de jaren 80/90 was er sprake van een dreiging van een hiv-epidemie. 

Armageddon? Of toch niet?

Sommige mensen zijn bang dat de wereld vergaat, en het einde der mensheid in zicht is.. Hoe erg het ook allemaal is voor de mensen die het niet overleven, er is geen aanleiding om het als een  armageddon te zien.  Waarom niet?De verklaring daarvoor is best simpel. Als virussen heel dodelijk zijn, dan zijn ze niet succesvol. Want als de dragers massaal sterven kunnen ze zich niet verder verspreiden en is hun overlevingsstrategie niet succesvol. Virussen zijn een succes als men in het begin lichte klachten en symptomen hebben. Dan hebben ze kans om zich verder te verspreiden. Het aidsvirus was zeer  dodelijk, maar moeilijk overdraagbaar. Het verkoudheidsvirus – waarvan er tig zijn – zorgt voor lichte overlast, maar is zeker niet dodelijk.

corona covid-19

 Geen paniek

Natuurlijk zijn er sterfgevallen. In 2018 was de oversterfte door griep in Nederland meer dan 10.000 mensen. Vaak hadden deze mensen al medische problemen als hart aandoeningen of zwaar verminderde weer stand.  Zo geldt dat ook grotendeels ook voor het nu heersende coronavirus. Onder andere door de globalisering,  gaan ziekten en virussen veel sneller de wereld over. Dat dwingt de politiek  tot een alerte reactie. Maar hoe effectief het optreden van de autoriteiten ? De groei in aantal gevallen groeit met de dag.  Ook dit is een van de nadelen van deze globalisering, van het alsmaar meer willen van de mensheid. 

Harmonie.

Laten we deze periode gebruiken om ons te bezinnen, te leren genieten van het leven. Genieten van de kleine dingen. Opnieuw waarderen en zorgen voor de aarde, de plek die wij thuis mogen noemen. En daar ook weer beter voor te zorgen. Om in harmonie te leven met elkaar, ongeacht ras, mening,  geloofsovertuiging of geaardheid. Be kind, to earth, to eachother, and the world will be kind to us.  Ramp of zegen?

5 Reactie's
 • Diana lifestyle
  Geplaatst op 16:12h, 19 maart Beantwoorden

  Eens ik heb er gisteren ook over geschreven.
  Enige waar ik mij zorgen om maak is, we Helpen elkaar, aardbol geneest en heelt, maar wat gaan we doen als virus voorbij is en wij ons leven weer op kunnen pakken, vallen we dan in het oude of nemen we een andere levensstijl aan die ons is aangeleerd tijdens de virus.

  • beafitmom
   Geplaatst op 17:31h, 19 maart Beantwoorden

   Ja snap wat je bedoeld . Hopelijk velen toch meer bewust .

 • Beppie de Groot
  Geplaatst op 16:35h, 19 maart Beantwoorden

  Mooi geschreven!

  • beafitmom
   Geplaatst op 17:31h, 19 maart Beantwoorden

   Dank je wel

 • Marieke Hagesteijn
  Geplaatst op 12:23h, 20 maart Beantwoorden

  Tot nu toe zijn wij als gezin en familie nog in de veilige zone gebleven, maar geen idee of dat zo zal blijven. Ik merk dat het voor ons ook veel voordelen met zich mee brengt. We hebben weer tijd voor elkaar en voor alle zaken we nooit aan toe kwamen. Stay safe lieverd, X

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.