corona Corvid-19

Corona Covid-19, wel of geen toeval?

Corona Covid-19 wel of geen toeval? Leven we in een slechte film? Mogen we even wakker worden? Sinds weken houdt het Corona virus ons in zijn greep. De angst neemt toe en de maatregelen nu ook. Dit waarschijnlijk aan de late kant, ook ik ben er te laks mee om gegaan. Deed het laconiek af als een griepje, en “oh het zal wel mee vallen”. Ben zelfs nog naar events gegaan, waar een groep mensen bij elkaar kwam. Zelfs in contact gekomen met iemand die daarna ziek werd, dom? Toen leek het mee te vallen, helaas laat de werkelijkheid anders zien nu. Elke dag komen er vele nieuwe gevallen bij en neemt het sterfte aantal ook toe.

Rutte.

Na de toespraak van Rutte gisteren werd de realiteit nog harder. Bijzonder hoe hij deze toespraak deed. Duidelijk, eerlijk en oprecht. Mijn kinderen zijn zelfs bang, twee grote meiden van 12 en 14, die nu thuis zijn. Tot nu toe vermaken ze zich. Mijn puber meiden kunnen het goed vinden samen. Maar gewoon vrij leven en naar school gaan, optrekken met je leeftijd genoten is natuurlijk duizendmaal beter. Wat gek om op deze manier te beseffen hoe veel vrijheid en geluk wij hebben. Te mogen leven in onze normale vrije wereld. Waarin we lekker in ons vel mogen zitten. Waar wij gaan en staan waar we willen…

Toeval of opzet?

Gek genoeg voelt het voor mij aan als opzet, en niet als toeval.. Mensen zullen me voor gek verklaren, maar het lijkt gewoon een thriller. Een waarin ze een gemeen virus de wereld in helpen om zo opzettelijk mensen ziek te laten worden en de zwakkeren te laten sterven. Ik know, it sounds crazy, maar ik heb er zelfs nachtmerries over gehad. Hoe kan dit toeval zijn? Dat dit onstaat in China, de grootste verspreidingshaard voor de hele wereld.  Plus een virus/organisme wat zich wereldwijd verspreid en paniek veroorzaakt, mensen in quarantaine forceert. Corona Corvid-19 wel of geen toeval?  Silvia Browne voorspelde dat in 2020 een ziekte aan de luchtwegen die de wereld in zijn greep zal houden, toeval? Dit zou een korte golf zijn, en tien jaar later terug komen.. 

Thriller.

Het is de thriller ‘The eyes of darkness die toevallige vergelijking en commotie veroorzaakt. Deze gaat over een biologisch wapen dat Wuhan400 heet. En zogenaamd door China werd ontwikkeld om mensen te doden, maar een kind helderziend maakte. Toch is het angstaanjagend toevallig, alsof het een kopie is en deze film was de inspiratie?

 

 

Genetische laboratoria

“Ze noemen het Wuhan-400 omdat het in genetische laboratoria gemaakt en ontwikkeld werd net buiten de stad Wuhan. Plus omdat het de 400ste levensvatbare stam was van een micro-organisme dat door de onderzoekers gecreëerd werd”, zo staat het omschreven. Ook dat het organisme zich wereldwijd zou kunnen verspreiden en overal paniek zou kunnen veroorzaken. Natuurlijk veroorzaakt dit complot complottheorieën. Hoe toevallig, dat een thriller van toen de nachtmerrie van deze dag voorspeld. Is het toeval? Of is het toch iets wat geplant is om de mensheid aan te vallen? En nog een gegeven: Er valt een vermogen te verdienen met het medicijn en antivirus van Covid-19.

Realiteit

Helemaal gelijk is het natuurlijk niet. Zo is het fictieve virus Wuhan-400 volgens het verhaal 100 procent dodelijk en gaan slachtoffers binnen 24 uur dood.  Corvid-19 heeft een veel lager  sterftecijfer van plus minus 2 procent en een incubatietijd van 2 tot 14 dagen. Wuhan-400 gaat alleen naar mensen en raakt geen dieren. Maar van Corvid-19 wordt gezegd dat het op de mens is overgedragen door vleermuizen, en mogelijk via een derde dier. En het fictieve Wuhan-400 tast de hersenstam van de slachtoffers aan. “als een zuur”, terwijl Corvid-19 een ziekte aan de luchtwegen is.

Link

Een andere toevalligheid is de Chinese stad Wuhan, waar het Corona virus zeer waarschijnlijk ín de stad ontstond op een markt,  maar het fictieve virus kwam uit laboratoria buiten de stad. Er is nog geen enkel bewijs dat Covid-19 artificieel werd gecreëerd. Maar mijn onderbuik gevoel zegt iets anders. Wat zou het doel zijn? De mensheid uitdunnen? Of een echte terroristische aanval? Maar van wie tegen wie?

Wie raakt het?

Het raakt ons allen.  Onze families, vrienden, kennissen, buren.. Misschien draaf ik door, misschien ben ik gek, maar mijn onderbuik gevoel zegt me dat er iets niet pluis is en dan bedoel ik niet alleen deze verschrikkelijke situatie. Maar ook de gevolgen.. en wat dit doet met de wereld bevolking, de wereld economie.. alles..  Wanneer zijn wij weer vrij, en kunnen we weer werken, naar school, genieten van onze vrijheid?  Wat denk jij? Toeval, gemuteerd virus, of toch stiekem opzet in het spel? Corona Covid-19 wel of geen toeval? ben heel benieuwd naar jouw mening.

 

 

 

11 Reactie's
 • Diana lifestyle
  Geplaatst op 18:03h, 17 maart Beantwoorden

  Poehhh dus ik ben niet de enige die zo denkt.
  Ik denk dat er ook opzet is, ben er zelfs van overtuigd.
  Bedoeld om de wereld beetje op te schonen.

  Ondanks dat het onze dierbaren kan raken en zelfs een dierbare kunnen verliezen, angst veroorzaakt bij mensen en ons isoleert, zie ik ook positieve aan deze virus.

  Onze aardbol krijgt eindelijk de kans om te Helen. Even op adem komen, minder stikstof door minder vliegtuigen en auto’s
  Mensen worden bewuster, helpen elkaar nu beter.
  Het lijkt wel dat we deze virus nodig hebben om te beseffen wat eigenlijk belangrijk is.

  Nu ga ik iets heel hards zeggen en het is zo absoluut niet bedoeld.
  Het virus treft de zwakke en zij overlijden ook. Dat veroorzaakt veel verdriet, wanneer het gaat om iemand waar je zo van houdt.
  Dat is het nadeel, voordeel ervan is dat aarde opruimt. Denk aan flora en fauna. Doordat deze doelgroep overlijdt, komt er weer geld vrij voor de zorg, komen er huizen en banen vrij.
  Buiten dat het enorm verdrietig is dat we een dierbare moeten verliezen, komt er ook iets positiefs voor terug.

  Het lijkt alsof de aardbol aan het opruimen is en weer gezond wil worden.

  Ik heb vandaag te horen gekregen van mijn huisarts dat ik quarantaine moet. Ik mag niemand zien of naar buiten, omdat mijn immuunsysteem erg laag is.
  Ik val dus blijkbaar nu ook onder de kwetsbare groep.
  Het maakt mij nu ook veel bewuster, ik hou mij nu meer aan de regels dan daarvoor.
  Dus eigenlijk is het voor mij ook positief ondanks dat ik het ook erg lastig vind hoor.
  Want ik probeerde juist zo hard om uit mijn isolement te komen en nu zit in er weer in terug.

  Waar ik mij zorgen maak is om de angst van mensen. Kat maakt rare sprongen uit nood.
  En dat zoveel dingen nog zo onzeker zijn, verder laat ik het over mij heen komen.

  Maar dat het opzet is, ben ik zwaar van overtuigd.

  • beafitmom
   Geplaatst op 18:46h, 17 maart Beantwoorden

   Denk ook dat er meer mensen zo denken, en dit voor gevoel hebben.

 • Monique Bakx
  Geplaatst op 19:11h, 17 maart Beantwoorden

  Zo had ik er nog niet naar gekeken, maar ik ga zeker de film kijken! Wel heb ik ook het gevoel dat iets of iemand heeft bepaald dat het zo moet zijn. De aarde heeft zo hard rust nodig en die krijgt ze ook. Blauwe lucht in China, dat hadden ze al heel lang niet meegemaakt. Minder verkeer dus minder CO2 uitstoot. Een natuurlijke selectie waarbij de zwakkeren plaats moeten maken. Het is heel verschrikkelijk als je een of meerderen moet verliezen. Maar het lijkt inderdaad alsof het zo moet zijn.

  Hier thuis, in het heftig getroffen Brabant, wonend in een dorp bij een stad met de grootste besmettingshaard voel ik me toch niet angstig. Ondanks dat we hier in het dorp minstens 17 geregistreerde coronapatienten hebben, voel ik me echt niet ongerust. Dagelijks werk ik met kinderen in het onderwijs en ben al blootgesteld geweest aan heel wat bacillen die de kids meenemen. Maar ik ben niet ziek, heb geen klachten, niks. Heb wel voor die tijd, net voor carnaval een zware griep gehad waardoor ik ruim 2 weken uit de running was. Misschien een van de eerste Coronagevallen? Geen idee.
  Wat ik wel merk is dat mensen In deze situatie meer oog hebben voor elkaar. De kinderen mogen hier afspreken met een groepje vrienden, waarbij ze heel duidelijk zijn met en naar elkaar. Als je symptomen hebt, blijf je thuis. Er worden weer spelletjes gespeeld, samen film gekeken, etc. Heerlijk! Dat is de positieve bijwerking van een verschrikkelijk virus.

  Ik denk dat je weleens gelijk kunt hebben met jouw theorie. Het maakt dat ik nog meer ga genieten van alles wat er wel is. En hopen dat het virus wegtrekt. Maar ik hoop dan wel dat de positieve bijwerkingen nog lang blijven.
  Verder ben ik benieuwd of het ooit naar boven komt, wat er nu echt is gebeurd, maar jouw theorie klinkt steeds aannemelijker!

  Stay safe Claudia – jij en je gezin, maar iedereen! ?

  • beafitmom
   Geplaatst op 19:11h, 17 maart Beantwoorden

   Ja ernstig he

  • beafitmom
   Geplaatst op 19:12h, 17 maart Beantwoorden

   Wist je ook dat er mensen zijn in China die het al twee of drie keer hebben gehad ? Hoe dan groepsimmuniteit opbouwen

   • beafitmom
    Geplaatst op 15:59h, 30 maart Beantwoorden

    ja, dat vraag ik me dus ook af.

 • Beppie de Groot
  Geplaatst op 19:16h, 17 maart Beantwoorden

  Nou ik denk ook wel zo inderdaad. Wat ik zo raar vind, is dat Rutte zegt dat we een soort groepsimmuniteit moeten krijgen, terwijl er al in verschillende Aziatische landen mensen zijn die het virus al 2 of zelfs 3 keer hebben gehad. Dan heb je toch geen immuniteit opgebouwd?! En niemand in de media die daar naar vraagt.. Terwijl diezelfde media dat een paar weken terug nog hebben gemeld. Heel vreemd allemaal. Mijn man zegt ook dat ze echt wel meer weten dan ze ons nu vertellen. Ze gaan echt niet zomaar al die landen op slot doen met het gevolg dat hele economieën in een crisis belanden. Dus inderdaad ’toeval op opzet’? Het is maar goed dat ik niet alles weet want ik word er bang van hahaha.

  • beafitmom
   Geplaatst op 19:17h, 17 maart Beantwoorden

   Precies beppie .. daarom zo veel vraagtekens . Wij krijgen lang niet alles te horen van wat er werkelijk al aan kennis is .

  • Friend
   Geplaatst op 20:11h, 17 maart Beantwoorden

   Lieverd, mijn eerlijke mening… Dit is pas het begin.. niet om mensen bang te maken maar het staat zo in de bijbel. God test ons om mensen te redden… alleen moet je wel je ogen open doen… de wereld wordt gestraft voor zijn slechtheid…
   Angst zaaien is het domste wat je kunt doen.
   Bid voor de wereld, voor je medemens.
   Gezegend is je gezin lieve Claudia X

 • JT
  Geplaatst op 02:09h, 18 maart Beantwoorden

  Een andere theorie is dat het virus afkomstig is van de VS. Zie hier alle feiten op een rij. Geen hard bewijs, maar wel food for thought:
  https://www.youtube.com/watch?v=3J6zm6zgah0

  • beafitmom
   Geplaatst op 07:16h, 18 maart Beantwoorden

   Ga het kijken. Dank je wel voor het delen

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.