Van Fitmom tot BAM! de reis naar het alleenstaande moederschap

Lieve Lezers, van FitMom tot BAM!

Tot BAM, hoor ik je denken? Ja BAM, Bewust Alleenstaande Moeder. Ik had zelf eerder ook niet van die term gehoord, tot ik zelf een Bewust Alleenstaande Moeder in spe werd.

Sinds kleins af aan heb ik een duidelijke kinderwens. De een noemt ‘m bijzonder, voor mij voelt hij heel logisch. Een partner vinden die dezelfde wens heeft, werd een lastiger verhaal. In 2008 ontmoette ik in Ghana de kleine Jo, met wie ik een mooie band opbouwde en die ik jaren financieel heb mogen steunen. Mijn moedergevoelens voor deze kleine jongen waren zo sterk, maar helaas was adoptie hier voor ons geen optie.
Inmiddels zijn we tien jaar verder, heeft Jo een fijn huis gevonden en vertel ik mijzelf nog elke dag dat het daar goed met hem gaat.
Inmiddels is hij 11 en ben ik 34, single en heb ik nog altijd de onbeantwoorde wens om voor een kindje te zorgen. Waar bij een ander de biologische klok begint te tikken, begint bij mij de druk nu toch ook op te lopen. Ondanks dat ik nooit zozeer een zwangerschapswens heb gehad, wilde ik toch zeker voor mijn 30ste wel moeder zijn.
De afgelopen jaren werd de kinderwens groter en na heel wat mislukte dates en relaties die al stukliepen voor het onderwerp kinderen überhaupt op tafel kwam, besloot ik toch andere wegen te gaan onderzoeken. Een man kan immers altijd nog, een kind niet!

 

Ik bekeek de procedures voor een donor, ging naar bijeenkomsten voor pleegzorg, maar kwam toch steeds weer uit bij mijn wens voor een kindje te zorgen via adoptie. Ik heb jarenlang gedacht dat dit niet mogelijk was als alleenstaande, want dat was wat ik over de wetgeving in Ghana wist. Pas veel later leerde ik dat er een aantal andere landen zijn, die wel openstaan voor adoptie door alleenstaande aanvragers.
Nu ik dit weet, een vaste baan en een eigen huis heb, durf ik eindelijk deze stap te zetten. Het is een langdurige en kostbare procedure. Dat maakt ook dat ik een crowdfunding ben gestart. Ik voel mij beschaamd geld te vragen, maar ik moet uit mijn comfortzone stappen voor dit grotere doel.

Mocht je het leuk vinden mijn verhaal verder te volgen, te steunen of te delen, dan kan dat hier:
https://nl.dreamordonate.com/dromen/it-takes-a-village-to-raise-a-child/
Iedere (halve) euro is welkom! Elk stapje is er een dichterbij mijn toekomstige kindje.

It takes a village to raise a child!

Liefs,
Tynke

Mocht je meer vragen hebben over adoptie, maar ook over andere mogelijkheden voor het alleenstaande moederschap, zoals pleegzorg, stel ze dan gerust!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.