Personal blog: Angsten overwinnen

Durf jij uit je comfort zone te stappen en iets te doen wat je eigenlijk niet durft? Zelf ben ik altijd enorm in mijn comfort zone blijven hangen, vooral als kind hield ik me het liefste op de achtergrond en wilde niet opvallen. Dit komt vooral doordat ik als kind gepest ben omdat ik een beetje scheel keek, had een lui oog en keek met mn linkeroog in je rechter broekzak. Ze noemden me dus schele, en zodra het mooi weer was droeg ik een zonnebril. Mensen aankijken en met vreemden praten durfde ik echt niet. Hoe ik dit overwonnen heb?

 

Op mijn 12e werd het beter, ik kreeg een operatie en mijn ogen stonden recht. Ondanks dat was ik nog steeds niet echt zelfverzekerd en vond mezelf nog steeds lelijk en niet de moeite waard. Toen ik 17 was werd ik in de Bijenkorf aangesproken door een modellenscout die samen met een bekend nederlands topmodel op stap was, ik lachte het weg en vroeg waar de verborgen camera verstopt was, maar ze waren bloed serieus. Een week later stond ik voor de eerste keer voor de camera en deed mijn eerste test shoot. Tijdens mijn school deed ik diverse opdrachten voor bladen en merken en toen ik op vakantie was in Italie werd ik daar ook gescout, dus de vervolg opleiding die ik ging doen ben ik niet begonnen. Ik vertrok na de vakantie na overleg met mijn Nederlandse bureau naar Milaan. Ik liep een paar seizoenen fashion shows tijdens fashion week en deed shoots, en wisselde Milaan voor Hamburg voor klussen en weer andersom. Ik heb hier een dikke huid opgebouwd, want je kan nooit dun genoeg zijn als model en ik was dat zeker niet. Tijdens mijn modellen carrière waren mijn heupbreedte en schouders vaak een issue, en moest elke week komen om mijn maten te checken.  En  kreeg dan te horen dat ik te dik was, met mijn maatje 34/36, ongelofelijk toch? Maar dat was de harde realiteit. Ondanks dat kreeg ik toch veel opdrachten, en dat maakte me wel een stuk zelf verzekerder. Heb geleerd goed voor mezelf te zorgen en me minder aan te trekken van de mening van anderen. 

Toen ik begin twintig was kwam ik mijn huidige man tegen en besloot dat mijn modellen werk toch op een lager pitje te zetten, ik hield het niet meer vol om zo dun te blijven en we wilde erg graag kinderen. Ik heb mijn opleiding pedagogiek af te maken en ben gaan werken met kinderen, dat maakte mij ook erg gelukkig, want ik ben dol op kindjes. Na een paar jaar werd ik zwanger en kregen we snel achter elkaar twee dochters, Nikki en Julia. Van mijn eerste zwangerschap hield ik lelijke striae over op mijn onderbuik, de kilos waren snel weg en daar kwam ondanks dat het onzekere gevoel weer, dit heeft me een aantal jaar heel rot laten voelen over mezelf, maar wel heel gelukkig met mijn mooie meiden, wat was ik trots op ze. Met veel liefde speelde ik met ze, en heb ik veel met ze meegemaakt, oa een bijna dodelijk ongeluk met mijn jongste, waarbij ik haar zelf heb kunnen reanimeren. Gaf me zelf de schuld en raakte in een depressie, terwijl ik juist trots had moeten zijn op het feit dat ik haar zelf heb kunnen redden. Zo kwakkelden we een  paar jaar verder en gingen we door alsof er niks aan de hand was, totdat : boem burnout! Dit is een paar jaar terug en heeft me sterker gemaakt dan ooit, want na de hele bak ellende, door stress ondergewicht en relatie crisis, ben ik nu op een geweldig punt in mijn leven. Ik sport, waar ik tijdens de burn out mee begon, en nu eindelijk balans in heb gevonden en ben weer op een normaal gezond gewicht en voel me goed.Pak leuke uitdagingen aan en heb zelfs het engste gedaan wat ik ooit deed, een eigen Fitbox presenteren , want praten voor een camera vind ik doodeng. Zie mijn video van de inboxing op youtube :   

Op mijn  41e kan ik eindelijk zeggen dat ik mezelf echt goed voel over mezelf en ik me niks meer aantrek van wat anderen vinden.  Schaamteloos en gelukkig leven, en daar het meeste uithalen. Ga op stap en doe lekker gek met mijn vriendinnen, dat maakt me heel gelukkig en vrolijk. Voel me meer 21 ipv 41, met 20 jaar ervaring. Probeer mijn meiden nu al deze wijsheden al bij te brengen en ze op te voeden tot sterke vrouwen die vol zelf vertrouwen en levenslust door het leven gaan. Net als ik zelf nu doe, maar dan vanaf tiener leeftijd, want het geeft je zoveel levensgeluk en minder stress en zorgen.. Dat gun ik elke vrouw..een happy, healthy en schaamteloos leven.. enjoy it..

13 Reactie's
 • Ellen Hassing
  Geplaatst op 19:25h, 21 oktober Beantwoorden

  Wat een verhaal. Wat heftig om je dochter te moeten reanimeren. Maar zo mooi dat het je gelukt is! Je staat dan meteen heel anders in het leven. Wbt uit je comfortzone komen herken ik wel wat. Ik hou niet van in de belangstelling staan en zeker niet van een podium. En heb toch maar even op mijn 50e een bodyfitness wedstrijd meegedaan. Dus van een onzeker eerste gedeelte van mijn leven naar een fuck die onzekerheid 😉
  Leuke blog Claudia!

  • beafitmom
   Geplaatst op 20:36h, 21 oktober Beantwoorden

   jaa, dat was zeker heftig, maar gelukkig heb ik haar nog. Gaaf dat je mee doet, ik volg je journey op insta.

 • Nick
  Geplaatst op 20:12h, 21 oktober Beantwoorden

  Je mag trots zijn op jezelf, mooi en eerlijk verhaal!

  • beafitmom
   Geplaatst op 20:35h, 21 oktober Beantwoorden

   Dank je wel Nick

 • Tamara
  Geplaatst op 20:27h, 21 oktober Beantwoorden

  Dat ik je leerde kennen had ik dat nooit achter je gezocht. Geeft maar aan hoe sterk je eruit bent gekomen. Topwijf!

  • beafitmom
   Geplaatst op 20:35h, 21 oktober Beantwoorden

   Ah dank je wel, wat lief

 • Fadoua
  Geplaatst op 22:00h, 21 oktober Beantwoorden

  Hoi Claudia,

  Wat mooi en bijzonder om te lezen dat jou hele sterke positieve energie het negatieve heeft overwonnen. De beslissingen die jij altijd neemt geven je meer rust dan angst. Dat komt o.a doordat je die zelfvertrouwen hebt. Daardoor bereik je meer in dit leven. Jij bent altijd dankbaar voor alles. En dankbaarheid is het geheim van succes. En die heb je toch echt wel bereikt meid!!??

  Groetjes, faatjegraphy?

 • Ellen Bonte
  Geplaatst op 05:41h, 22 oktober Beantwoorden

  Wat een prachtig maar ook heftig verhaal… En dit stukje zo mooi, daar kan ik over mee praten…
  (Dat ik mezelf echt goed voel over mezelf en ik me niks meer aantrek van wat anderen vinden. Schaamteloos en gelukkig leven, en daar het meeste uithalen enz)

  En wat voelt dat zo fijn als je op dat moment bent en dat eindelijk kunt zeggen.
  Heel mooi verwoord.
  Geniet van het leven♡

  Liefs Ellen.

 • Massie
  Geplaatst op 06:32h, 22 oktober Beantwoorden

  lieve Claudia,

  Wat ben je toch een open en eerlijke vrouw/meisje ?
  Daar heb ik echt bewondering voor.
  En de energie die je uitstraalt, mooi om te zien.

  Liefs

  • beafitmom
   Geplaatst op 10:14h, 11 december Beantwoorden

   dank je wel

 • Ellen Bonte
  Geplaatst op 07:04h, 24 oktober Beantwoorden

  Prachtig en ontroerend verhaal. Maar wat herken ik mezelf hierin in deze tekst, (kan ik eindelijk zeggen dat ik mezelf echt goed voel over mezelf en ik me niks meer aantrek van wat anderen vinden. Schaamteloos en gelukkig leven, en daar het meeste uithalen.)

  Het duurt even maar, oh wat is dat fijn dat je op dat moment heerlijk in je lichaam zit.
  Genieten dat is het belangrijkste.♡
  Ik ga je blogs volgen!

  Liefs Ellen

  • beafitmom
   Geplaatst op 08:31h, 24 oktober Beantwoorden

   dank je wel, wat lief

  • beafitmom
   Geplaatst op 10:14h, 11 december Beantwoorden

   super lief

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.