mijn week in bordjes

Mijn week in bordjes part 3

Ok ok deze keer niet echt een week in bordjes maar een lang weekend! Helaas hebben jullie er iets langer op moeten wachten deze keer doordat ik uit de running was met een hersenschudding. Enkele weken geleden was ik met mijn jongste zusje in Edinburgh en ik kan niet wachten om al het lekkers wat we hebben gegeten met jullie te delen. Goed misschien niet alles in 1 keer op tafel gooien maar hieronder volgen 7 bordjes dan wel maaltijden die jullie beslist niet mogen missen.

Aangezien Schiphol niet bepaald om de hoek ligt van Groningen, ja ja ik woon in het hoge noorden, gaan wij bij dit soort uitstapjes vaak een avond van tevoren overnachten bij de van der Valk. Zo begint de vakantie ook direct een beetje eerder, heerlijk! Dit brengt ons meteen bij het eerste bordje aan!
Tuna and Salmon Sashimi bij de van der Valk. 
Ik heb wat dat betreft echt een zwak voor Seafood en in het bijzonder sushi. Nu is het niet zo dat ik elke week in een van der Valk overnacht, but if I do, dan begin ik mijn diner sowieso met deze Sashimi. Na dit overheerlijke voorgerecht kwamen er nog slip tongetjes voorbij en sloot ik af met een brownie. Na een korte nacht, we moesten ons al om 6 uur melden op het vliegveld, begon onze reis naar Schotland. Een klein uurtje in het vliegtuig en je bent er alweer. Tijd voor ontbijt!Porridge van Nomad Cafe


 

Het is zeker niet de eerste keer dat wij in Edinburgh verbleven dus we hadden al de nodige voorkennis. Zo wisten we ook dat we onze dag het beste konden beginnen met Porridge bij Nomad Cafe. Naast overheerlijke kommen Havermout kan je hier ook terecht voor een goede kop koffie, vers belegde broodjes en Doughnuts. Hierover later meer! Ik heb in Schotland echt de lekkerste havermout ooit gegeten. Dus mocht je nog een keer in dit prachtige land verblijven, kies dan zeker eens voor voor die kom met havermout.
Full Scottish Breakfast bij Coates Cafe
Wat ook altijd een goed idee is voor je ontbijt is een Full Scottish Breakfast. Worstjes, Champignons, Witte bonen in tomatensaus, spinazie, gebakken eieren, gegrilde tomaat en natuurlijk Bacon. Met zo’n ontbijt achter de kiezen ben je helemaal klaar om kilometers te gaan wandelen over bijvoorbeeld de Royal Mile, het prachtige kasteel in hartje centrum of misschien ga je wel Arthur’s Seat beklimmen.


Lunch bij “The Edinburgh Larder”
Nadat wij Arthur’s Seat hadden beklommen waren we aardig uitgehongerd. Bij the Edinburgh Larder kan je echt heerlijk eten. Ze werken hier veel met lokale en verse producten en dat proef je. Op de foto zien jullie een kikkererwten en prei soep, een plankje met Schotse producten en een Cheddar Sandwich met Uien Chutney. 


 

 

 


Doughnuts van Nomad Cafe
Zien deze Donuts er niet belachelijk lekker uit? Hier in Nederland noemen we dit vaak een Berliner Bol terwijl ze in Schotland praten over Doughnuts. Ik heb ze ondertussen al met de gekste vullingen geprobeerd maar deze met Vanille Custard en frambozen jam blijft toch wel een van mijn favorieten.

 


Go get your Sushi by Yo Sushi!
Als je gek bent op Sushi dan is Yo Sushi echt een must wat mij betreft! Door de hele zaak loopt een lopende band waarop bakjes voorbij komen. In elk bakje vindt je weer een ander soort Sushi. De kleuren van de bakjes geven de prijs aan. Deze zalm sashimi was net nieuw op de kaart dus ik moest hem wel even uitproberen.

Bubble Waffle van Tempo Tea Bar
Heb je na al het eten nog plek voor een toetje? Dan moet je absoluut eens langlopen bij Tempo Tea Bar. Naast hun Bubble Tea hebben ze ook Bubble Waffles. Een lekkere luchtige wafel waarbij je zelf mag kiezen welke smaak ijs en toppings je wil.

2 Reactie's
 • Mariette Deiman
  Geplaatst op 19:51h, 25 april Beantwoorden

  Krijg er zin in na dit verhaal en al die foto’s!

  • beafitmom
   Geplaatst op 10:39h, 11 mei Beantwoorden

   heerlijk he

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.