Les Mills trekt jongere generatie naar de fitness met nieuw trainingsprogramma

Het programma helpt elke sporter, van ieder niveau naar de beste versie van zichzelf

Het internationale sportmerk LES MILLS™ komt met een nieuw trainingsprogramma, speciaal ontwikkeld voor iedereen die wel krachttraining wíl doen, maar niet precies weet hóe. Met het gloednieuwe LES MILLS™ Strength Development bieden ze krachttrainers van elk niveau een steuntje in de rug bij hun fitness journey naar een fitter en sterker lichaam. Hiermee hoopt de fitnessgoeroe het groeiende enthousiasme voor krachttraining nog meer te stimuleren en toegankelijker te maken voor iedereen.

Zelf was ik afgelopen vrijdag samen met een aantal andere dames te gast bij een leuke proefles van het strength development programma . Wat was het leuk ! het is een heerlijk pittige no nonense les , die je kan aanpassen naar eigen kunnen. En waar je jezelf steeds kan blijven uitdagen .

Krachttraining voor iedereen
Onderzoek toont keer op keer de positieve effecten van krachttraining aan en met succes: gewichtheffen in de sportschool wint steeds meer aan populariteit onder zowel mannen als vrouwen. Met name onder Generation Active. Lees: Millennials (geboren tussen 1981 en 1996) en generatie Z (geboren tussen 1997 en 2010). De laatste tijd blijkt zelfs dat deze groep steeds meer afhaakt bij traditionele sportclubs door vaste trainingstijden en andere verplichtingen, zo blijkt uit onderzoek van bureau Kantar in opdracht van NOC*NSF. Ze zijn veel meer gemotiveerd om vaak én zelfstandig te trainen, maar wat blijkt? Zij doen dit vooral zonder gericht trainingsplan en met gebrek aan de juiste coaching. Ze halen inspiratie uit bijvoorbeeld video’s van zogenaamde ‘fitness influencers’ op TikTok en Instagram. Hierdoor blijft het gewenste resultaat vaak uit en wordt de kans op blessures zelfs vergroot. LES MILLS komt hiervoor met een serie trainingsprogramma’s, speciaal voor deze doelgroep.

LES MILLS™ Strength Development
Met het gloednieuwe trainingsprogramma LES MILLS™ Strength Development speelt het fitness concern precies in op de behoefte om gericht resultaat te behalen met krachttraining. Tijdens een wekelijkse trainingsroutine ontvang je elke week een nieuwe training met progressieve, gecontroleerde en functionele krachtoefeningen met gewichten. Gecombineerd tot 12 variërende workouts van elk 45 minuten. Kort, functioneel én effectief. Precies zoals deze generatie dat wil. Naast het opbouwen van kracht zullen deelnemers een betere techniek aanleren en alle spiergroepen trainen, waardoor ze ook meer uit andere workouts halen en sneller dan ooit resultaten boeken. Dit helpt tevens om hun zelfvertrouwen te verhogen.

Passend bij jouw niveau
Het fijne aan de workouts is dat deze toegankelijk zijn voor iedereen, van elk fitness niveau. Of iemand nu geregeld met dumbbells aan de haal gaat of minder vaak het krachthonk bezoekt: de coach neemt iedereen stap voor stap mee door de workout, waardoor elke deelnemer zich binnen no-time vertrouwd voelt met krachttraining. Wat het startgewicht ook is, een ding is zeker: binnen korte tijd voelen alle sporters zich sterker en kunnen ze vanaf een krachtigere basis opnieuw starten om hun kracht progressief steeds verder op te bouwen.

Samen is leuker dan alleen
Wat dit concept nóg leuker maakt is dat je individueel traint, maar wél in een groep mensen onder begeleiding van een coach. Dit maakt het programma voor een groot publiek aantrekkelijk, met name voor vrouwen die niet eerder de stap durfden te zetten in krachttraining. Daarnaast worden de workouts ondersteund door goede muziek, wat voor een extra boost zorgt tijdens het trainen.

Steeds sterker met LES MILLS
Het Strength Development programma heeft als focus hypertrofie om aanzienlijke spiergroei te stimuleren. De voordelen hiervan zijn:

  • Alle spieren worden getraind;
  • De deelnemers worden merkbaar sterker;
  • De deelnemers gaan er fitter en strakker uitzien;
  • De deelnemers verbeteren hun krachttrainingstechniek;
  • De deelnemers halen meer uit andere trainingen.

Met deze vorm van progressieve krachttraining worden de spieren continu uitgedaagd om elke keer een stapje verder te gaan waardoor spiergroei wordt gerealiseerd en ook telkens gestimuleerd blijft worden. Daarnaast wordt een sterkere core ontwikkeld, de stofwisseling verhoogd en de kans op blessures en ziektes verlaagd. Er zitten dus ontzettend veel voordelen aan het uitoefenen van krachttraining. Zo bleken de vele gezondheidsvoordelen ook al uit eerder, Amerikaans onderzoek van Wayne L Westcott.

Over LES MILLS
LES MILLS is dé maker van ’s werelds populairste fitness workouts, waaronder BODYPUMP. Ze zijn op een missie om de wereld fitter te maken en doen dat met motiverende fitnessbelevingen, zodat jij een passie voor fitness krijgt. Inmiddels verandert Les Mills miljoenen levens wereldwijd. Live en digitaal. In fitnessclubs en thuis. Dag in, dag uit.

LES MILLS™ Strength Development is te volgen bij één van de 850 fitnessclubs (Nederland en Vlaanderen) die de Les Mills programma’s aanbieden. Een overzicht van fitnessclubs die de Les Mills concepten aanbieden vind je hier.

Meer informatie over Les Mills
Website: https://www.lesmills.nl
Instagram:   https://www.instagram.com/LESMILLSNLBE

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.