Kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper

Wat de meeste mensen met de tandarts hebben, heb ik met de kapper. Ik ga vrijwel nooit naar de kapper. Omdat elke keer als ik ga, ik teleurgesteld de deur uitloop. Nou ja teleurgesteld is eigenlijk nog te zwak uitgedrukt. Ik ben intens verdrietig en zeker een maand in de rouw na een kappersbezoek. En dat terwijl ik eigenlijk altijd hetzelfde, iets heel simpels vraag. Puntjes eraf. Zoveel mogelijk lengte en volume behouden. Een ander kleurtje erin durf ik al helemaal niet omdat ik de eerste ( en meteen ook de laatste keer!) dat ik het liet kleuren (highlights) eruit zag als een beurse banaan. Ik heb van nature namelijk gitzwart aan. Stel je nu even voor dat hier gele vlekken doorheen zitten. Dus geen mooie strepen. VLEKKEN. Ik was een beurse banaan.

We waren vandaag samen met Myra en Claudia uitgenodigd voor een hair make over door Cosmo Hairstyling in Ijmuiden. Je zult je voorstellen dat toen Claudia aangaf dat we naar de kapper moesten op 28 maart, ik eerst even moest slikken. Toen kreeg ik zweethanden…..en zei stamelend dat t niet nodig was voor mij. “Clau….ik hoef niet. Het is prima zo en ik verf mijn haren zelf wel……” Claudia zou echter Claudia niet zijn als ze mij niet kon overhalen. Onder het motto van “Niks moet, alles mag!” heb ik alle moed verzameld en ben toch meegegaan.

Na een zeer vriendelijk en gastvrij ontvangst met een heerlijke latte machiato, stelde de eigenaresse Denice mij direct gerust: wat wil je? We gaan niets doen wat jij niet wilt. Oh? Dit was nieuw voor mij! J “Ik wil jouw haar! Graag wat volume en lengte!” zei ik met een grijns. “Dit kan, zei Denice, maar dan moet je wel precies doen wat ik zeg. Jouw haren kunnen er veel mooier en voller uitzien!” Ze stelde een Hair Repair traject aan mij voor in plaats van een rigoureuze verandering (knippen en/of kleuren) in mijn kapsel. Mijn haren zijn volgens Denice namelijk flink beschadigd door afgelopen jaren met verkeerde producten te wassen en stylen. Ze gelooft er heilig in dat mijn haren op termijn hun glans en dikte kunnen terug krijgen. En mijn natuurlijke krullen zullen ook veel beter tot hun recht komen. Ik was zo blij om dit te horen! Dus zo gezegd, zo gedaan! Terwijl ik lekker aan het genieten was van mijn heerlijke kop verse muntthee, kreeg ik een haarmasker en een heerlijke hoofd- en haarmassage. Mijn hemel! Wat is het toch fijn om zo in de watten gelegd te worden! Daarna heeft Denise mijn grijze uitgroei mooi weggewerkt en mijn haren prachtig gestyled.

De 1e behandeling zit erop. Mijn dag kan niet meer stuk! Volgende maand ben ik er weer en ik hoop dat de producten die ik heb meegekregen hun werk gaan doen. Ik moet er dus wel serieus mee aan de slag gaan.

Geloof het of niet, voor het eerst in mijn leven heb ik met een grote glimlach een kapsalon verlaten. So from now on, if you see me crying, don’t ask me if it is because of my haircut. Voor mij staat het nu vast. Cosmo Hairstyling Ijmuiden wordt mijn vaste kapsalon! En ik rijd hiervoor graag een stukje om. De volgende keer neem ik mijn dochter ook mee, want ook zij heeft helaas dezelfde slechte ervaring als ik. En ze is nog maar 12… L Ze heeft dan wel een heel ander haarstructuur dan ik, dit maakt niet uit voor deze kapsalon. Ze hebben ervaring met alle haarstructuren, ook met Afro kapsels. Hairextensions doen ze ook. En wist je eigenlijk al dat ze winnaar Olaplex Socia Media Award 2017 zijn??

So girls and boys, invest in your hair, because it’s the crown you never take off. Do yourself a favour and go to Cosmo Hairstyling in Ijmuiden! Als je haar maar goed zit, toch…? 

Haarlijke groeten, Julia

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.