Aviko

aviko kookweek

 

Vorige week was ik te gast bij de lancering en kook workhop van het nieuwe te leuke kookboek van Aviko, la Dolce vita, met allemaal heerlijke recepten om thuis te maken met een inaliaanse inslag.

Waarom maakt Aviko zo’n tour en een receptenboek? Aviko maakt je kookweek graag leuker, dmv afwisseling en nieuwe kook ideeën. We zijn vaak gewoonte dieren, en maken vaak elke week dezelfde gerechtjes uit gewoonte en gebrek aan inspiratie, of omdat we denken dat iets te ingewikkeld is. 

Op het lancerings event maakte ik samen met mede blogger  Luuk van Luuks kitchen  en Wim Balieu een heerlijk gerecht. en voor thuis maakte ik een gerecht met de rosti rondjes uit het kookboek, beiden gerechten waren super goed te maken en staan goed uitgelegd in het boek.

Zo kan je met dit boek eens variatie in jouw kookweek aanbrengen, dat is toch super leuk?  Je kan dit leuke kook boek gratis aanvragen via deze link..

aviko kookboek  aanvragen

Ben heel benieuwd wek gerecht jij graag zou willen maken. Hieronder deel ik vast het recept at ik gemaakt heb, zit er lekker uit he? Deze vegetarische ovenschotel is perfect voor een vega dag tussendoor , je zou deze ook kunnen combineren met en heerlijk ghakt baletje met jus ernaast. Als je vlees niet zou willen missen.  Ik ga zeker meer heerlijke gerechtjes maken uit dit boek, La dolce vita, eten is leven.

aviko kookweek

aviko kookweek

Aviko maakt de kookweek van de consument graag leuker! Dat doen zij niet alleen met smaakvolle producten die gemakkelijk te bereiden zijn, maar ook door te inspireren met recepten voor elk soort dag van de week.
Uit onderzoek is gebleken dat het elke dag weer een uitdaging is om wat lekkers op tafel te zetten. Het moment aan tafel ’s avonds tijdens het diner is vaak het enige moment samen en daarom is het belangrijk dat het gezellig is. Lekker en goed eten is een basisvoorwaarden voor die gezelligheid aan tafel .

Iedereen heeft een min of meer vaste kookweek. Dit betekent niet dat je elke maandag broccoli eet, maar wel dat de week is ingedeeld in bepaalde eetdagen. De ene dag moet je sporten en moet alles snel, snel, snel. De andere dag heb je tijd om lekker uitgebreid te koke, enzovoorts. Zo kennen we 6 verschillende kookweekdagen: Vlot & Vers dag, Zoete Inval dag, Uitgebreid Koken dag, Snack dag, Uitprobeer dag en Snelle Hap dag. Voor elk soort dag van de week biedt Aviko recepten aan.

Eet smakelijk, Claudia

Italiaanse groenten uit de oven met röstirondjes

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten – Oven: 15-20 minuten

Voor een dag zonder vlees is deze groenteschotel met röstirondjes het antwoord. De Parmezaanse kaas zorgt voor een extra hartige smaak. Strooi er uit de oven ook nog wat kaas over, of serveer er een schaaltje Parmezaan apart bij.

WAT HEB IK NODIG:
1 verpakking Aviko Rösti Rondjes Naturel (750 g)
8 groene asperges
½ courgette
½ aubergine
1 rode paprika
1 rode ui
1 winterpeen
250 g champignons
200 g bladspinazie
50 g roomboter
50 g bloem
300 ml volle melk
125 ml groentebouillon
50 g geraspte Parmezaanse kaas + extra
Nootmuskaat
Ronde ovenschaal van 24 cm doorsnede, bakplaat met bakpapier

BEREIDING:
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Bedek de binnenrand van de ovenschaal met röstirondjes. Leg de rest van de rondjes op de bakplaat.
Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges af en snijd ze stukken van 4-5 cm. Verhit in een wok 2 eetlepels olie. Bak de asperges in 4 minuten beetgaar. Snijd intussen de rest van de groenten in stukjes van 2 cm.
Schep de asperges uit de wok. Schenk de resterende 2 eetlepels olie in de wok en roerbak de rest van de groenten in 5 minuten beetgaar. Voeg als laatste de spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken.
Smelt intussen in een sauspan de boter. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee zonder te kleuren. Schenk langzaam en al kloppende met een garde de melk en daarna de bouillon erbij en verwarm tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met een royale handvol geraspte Parmezaanse kaas, nootmuskaat, peper en een beetje zout.
Schep de groenten in de ovenschaal. Schenk de saus erover. Bak de groenteschotel met de röstirondjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de gegratineerde groenten uit de oven met wat extra Parmezaan, of serveer de geraspte kaas er apart bij.


Voedingswaarden per persoon:
650 kcal
32 g vet waarvan 13 g verzadigd
64 g koolhydraten
21 g eiwit
11 g vezels
2,5 g zout

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.