Aardappel, fit girl food or not?

Afgelopen woensdag trok ik met een aantal foodbloggers richting Erp om de nieuwe aardappel oogst van CelaVita  bij te wonen. Als eerst kregen we info over de pieper, die niet zo hollands is als we denken. Deze knolsoort is van origine Amerikaanse en werd vooral gezien als deco, door de prachtige witte bloemen die dit gewas heeft.

De knollen werden pas later als voeding ontdekt, en zijn sindsdien niet weer weg te denken uit ons voedingsbeeld, tot een aantal jaar geleden ineens rijst en pasta in ons dieet werd geïntroduceerd .

Ook werd de pieper opzij geschoven want van dit piepertje zou je dik worden en moest je maar niet te veel eten. Grote onzin, de macro’s van de pieper liegen er niet om, deze zijn juist een stuk gunstiger dan bvb rijst of witte pasta en de pieper heeft iets wat andere koolhydraat en zetmeel bronnen niet heeft: Vitamines A, B12 en vitamine C. en slechts 76 cal per 100 gram..

 

Zelf eet ik met mijn kids nog vaak een agvtje, ofwel aardappelen, groente en vlees en dit gaat er bij mijn kis goed in en ze doen het er goed op. Twee gezonde slanke meiden met veel energie. Begrijp me niet verkeerd, rijst, pasta en zoete aardappel zijn natuurlijk ook prima koolhydraat bronnen, maar vergeet de pieper niet, en ja, ook voor fitgirls een perfecte voedingsbron om te combineren met groente en kip of vis, voor een gezonde maaltijd passend binnen je macro’s om doelen te behalen en slank te blijven.

Op deze gezellige dag maakten we ook kennis met nieuwe gerechtjes.Dus welkom terug in het menu van fitgirls piepers, maar eigenlijk gewoon in het gezonde menu van elk mens.

 

 

Bij Cela vita hebben ze heerlijke verse producten om elke dag van te genieten.. 
En een nieuwe serie producten voor in de airfryer, die zijn echt heerlijk! Go check it out in de supermarkt en test ze allemaal.

 

 

 

 

2 Reactie's
 • Sonja Van de Sande
  Geplaatst op 15:01h, 14 oktober Beantwoorden

  Weet je dat je dus bij mij om de hoek was? Hahahaha…

  • beafitmom
   Geplaatst op 12:01h, 19 oktober Beantwoorden

   echt? Wat leuk

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.