
11 sep Lowcarb Cheesecake met kokos en fruit
Koolhydraat arme kokos cheescake
Samen met Myra heb ik gisteren een koolhydraat arme Cheesecake gemaakt, we waren gezellig bij haar thuis en hadden enorme trek in wat lekkers.Maar, daarbij moesten we wel rekening houden met Myra’s koolhydraat arme dieet.Dus gingen we aan de slag in haar mooie nieuwe keuken, waarover meer binnenkort in haar verbouwingsblog hier op beafitmom.nl.
Een Kollhydraat arme cheesecake werd het word, zodat het in Myra’s koolhydraat arme dieet past.. Dat je veel op je koolhydraten moet letten betekent niet dat je nooit meer taart kan eten, we maken deze gewoon low carb! yesss, Want natuurlijk wil je toch wat lekkers hebben af en toe.Myra wilde een makkelijk te maken taart, die niet een hele was lijst aan ingrediënten bevat, uren duurt en bovenal ook gewoon lekker is.
Cheesecake wat ik jaren geleden heb ontdekt in Amerika en wat je ook veel vind in Duitsland als Kasekuche is altijd mijn favoriete taartje geweest en wilde overal altijd wel even proeven om uit te zoeken welke het lekkerste is, echter zitten in de traditionele cheesecake taarten onwijs veel suikers en koolhydraten dus echt een no go als je low carb wil eten.
een kleine tip wanneer je de taart gaat maken is vers fruit om je taart me te versieren en wat zelf geklopte verse slagroom.
Bereidingstijd: 20 min
Baktijd: 10 min + 25 min
Totale tijd: 55 min.
Porties: 8 tot 16 porties (ligt aan de grote van je bakvorm)
Ingrediënten
voor de bodem:
75 gr (room)boter
40 gr suiker vervanger bv. Steviala kristal of Sukrin
50 gr geraspte kokos
35 gram kokosmeel
1 tl bakpoeder
1 ei
voor het beslag:
300 gr monchou op kamertemperatuur
2 eieren
1 tl vanille aroma
50 gr franse kwark
30 gr Steviala Kristal of Sukrin – suiker vervanger
1 el citroensap
optie: aardbeien, blauwe bessen, frambozen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 gr. Mens in een grote kom met elektrische mixer alle boter en 40 gr suiker vervanger goed door elkaar. Voeg de geraspte kokos, kokosmeel en bakpoeder toe en klop dit een paar minuten door elkaar. Voeg dan het ei toe en meng alles nog eens goed door elkaar.Het moet een vrij stevig beslag zijn.
Pak een taart vorm en doe een stuk bakpapier tussen de springvorm. Vet de randen goed in met boter en bekleed de bodem met het deeg uit de kom. Tip: gebruik een vochtige lepel om de bodem mooi glad te krijgen. Bak de bodem 10 min in een voorverwarmde oven en laat dan goed afkoelen.
Dan gaan we het beslag maken, maak de kom en mixer schoon en doe vervolgens de monchou, franse kwark, 1 ei, vanille aroma en 30 gr suikervervanger en klop dit samen tot een glad en luchtig beslag. Voeg tijdens het kloppen voorzichtig nog 1 ei en citroensap toe.
Schenk dan voorzichtig de vulling in de afgekoelde taartvorm en laat het een paar keer op het aanrecht vallen zodat de bode en vulling goed aansluiten en er geen luchtbelletjes meer in zitten. Bak de Cheesecake 25 min in een voorverwarmde oven. Laat de Cheesecake na het bakken afkoelen. Snij hem in gelijke stukken en serveer hem lekker met vers fruit.
Ready to enjoy that guilt free cheesecake? Wij hebben gesmikkeld.. yummy, de smaak is echt even wat anders qua bodem dan het gebruikelijke, maar we love it.. fingerlicking tasty, en voor herhaling vatbaar, die gaan we vaker maken.
Enjoy!! Benieuwd wat jullie ervan vinden.. Ga je deze ook een keer maken?
wanneer je de taart in 16 stukjes hebt gesneden zijn de voedingswaarde van 1 stukje
Calorieën: 113
Vetten: 10.3
Koolhydraten: 2.1
Eiwitten: 3.2
enjoyyy
Geen reactie's