Lowcarb Cheesecake met kokos en fruit

Koolhydraat arme kokos cheescake

Samen met Myra heb ik gisteren een koolhydraat arme Cheesecake gemaakt, we waren gezellig bij haar thuis en hadden enorme trek in wat lekkers.Maar, daarbij moesten we wel rekening houden met Myra’s koolhydraat arme dieet.Dus gingen we aan de slag in haar mooie nieuwe keuken, waarover meer binnenkort in haar verbouwingsblog hier op beafitmom.nl.

Een Kollhydraat arme cheesecake werd het word, zodat het in  Myra’s  koolhydraat arme  dieet past..  Dat je  veel op je koolhydraten moet letten betekent niet dat je nooit meer taart  kan eten, we maken deze gewoon low carb! yesss, Want natuurlijk wil je  toch wat lekkers hebben af en toe.Myra wilde een makkelijk te maken taart, die niet een hele was lijst aan ingrediënten bevat, uren duurt en bovenal ook gewoon lekker is.

Cheesecake wat ik jaren geleden heb ontdekt in Amerika en wat je ook veel vind in Duitsland als Kasekuche is altijd mijn favoriete taartje geweest en wilde overal altijd wel even proeven om uit te zoeken welke het lekkerste is, echter zitten in de traditionele cheesecake taarten onwijs veel suikers en koolhydraten dus echt een no go als je low carb wil eten.

een kleine tip wanneer je de taart gaat maken is vers fruit om je taart me te versieren en wat zelf geklopte verse slagroom.

Bereidingstijd: 20 min

Baktijd:             10 min + 25 min

Totale tijd:        55 min.

Porties:             8 tot 16 porties (ligt aan de grote van je bakvorm)

Ingrediënten

voor de bodem:

75 gr (room)boter

40 gr suiker vervanger bv. Steviala kristal of Sukrin

50 gr geraspte kokos

35 gram  kokosmeel

1 tl bakpoeder

1 ei

voor het beslag:

300 gr monchou op kamertemperatuur

2 eieren

1 tl vanille aroma

50 gr franse kwark

30 gr Steviala Kristal of Sukrin – suiker vervanger

1 el citroensap

optie: aardbeien, blauwe bessen, frambozen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 gr. Mens in een grote kom met elektrische mixer alle boter en 40 gr suiker vervanger goed door elkaar. Voeg de geraspte kokos, kokosmeel en bakpoeder toe en klop dit een paar minuten door elkaar. Voeg dan het ei toe en meng alles nog eens goed door elkaar.Het moet een vrij stevig beslag zijn.

 

Pak een taart vorm en doe een stuk bakpapier tussen de springvorm. Vet de randen goed in met boter en bekleed de bodem met het deeg uit de kom. Tip: gebruik een vochtige lepel om de bodem mooi glad te krijgen. Bak de bodem 10 min in een voorverwarmde oven en laat dan goed afkoelen.

Dan gaan we het beslag maken, maak de kom en mixer schoon en doe vervolgens de monchou, franse kwark, 1 ei, vanille aroma en 30 gr suikervervanger en klop dit samen tot een glad en luchtig beslag. Voeg tijdens het kloppen voorzichtig nog 1 ei en citroensap toe.

 

 

Schenk dan voorzichtig de vulling in de afgekoelde taartvorm en laat het een paar keer op het aanrecht vallen zodat de bode en vulling goed aansluiten en er geen luchtbelletjes meer in zitten. Bak de Cheesecake 25 min in een voorverwarmde oven. Laat de Cheesecake na het bakken afkoelen. Snij hem in gelijke stukken en serveer hem lekker met vers fruit.

Ready to enjoy that guilt free cheesecake? Wij hebben gesmikkeld.. yummy, de smaak is echt even wat anders qua bodem dan het gebruikelijke, maar we love it.. fingerlicking tasty, en voor herhaling vatbaar, die gaan we vaker maken.

Enjoy!! Benieuwd wat jullie ervan vinden.. Ga je deze ook een keer maken?

wanneer je de taart in 16 stukjes hebt gesneden zijn de voedingswaarde van 1 stukje

Calorieën:        113

Vetten:             10.3

Koolhydraten: 2.1

Eiwitten:          3.2

enjoyyy

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.