Wie is die Julia?

Wie ben ik? Wat ben ik?

Ik volg Claudia net zoals vele anderen al een tijdje op insta. Na een tijdje over en weer gechat te hebben, besloten we af te spreken en we hadden meteen een klik! We zijn beiden moeders, ondernemers en delen dezelfde passie: FITNESS! Waar vele moeders met allerlei excuses aankomen om niet te hoeven trainen, grijpen Claudia en ik elke vrije minuut aan om in de GYM te hangen. We zijn er zo vaak, dat mensen zich gaan afvragen wie deze “Golden Fitchicks” toch zijn…?

Ik ben Hülya (of Julia in het Nederlands. Maar ik luister ook naar Truus. Ik ben gewend dat mijn naam keer op keer verkracht wordt), 45 jaar, een rasechte NURKSE (Nederlandse Turkse), geboren en getogen in de Zaanstreek, moeder van Yannick (21) en Sofia (12) en echtgenote van Jean-Yves. Samen met mijn man heb ik een opleidingsinstituut. D-ICT Solutions is opleidings en consultancy specialist op het gebied van Management, Advies, Implementatie en Beheer van ICT Organisaties, ICT processen en ICT projecten. We verzorgen wereldwijd trainingen in 4 verschillende talen. Grote opleiders, Overheid (NATO) en Overheidsinstellingen (als RIVM, KNMI, Gemeentes) behoren tot onze klandizie.

Omdat mijn werk niet altijd even relaxed is en je als eigen baas zijnde nooit echt vrij bent, zoek ik mijn ontspanning vooral in FITNESS, Fotografie en schrijven van Quotes (Kalligrafie). Je kunt dit ook wel terugzien/lezen op mijn insta account (Hulyasofia).

Hoe leuk vond ik het, toen Claudia mij vroeg om mijn “schrijfkunsten” te publiceren op haar te lanceren website! Ik voelde mij echt even Carrie Bradshaw van Sex in the City! Alleen draag ik dan nooit een roze tutu en zal ik spijtig genoeg voor sommigen ook niet schrijven over “Sex in the Saenstreek” of “ Porn in de Polders”. Ook zullen mijn verhalen weinig over de Mode of Make up gaan. In tegenstelling tot Myra moet ik mijn 12 jarige dochter vragen om make-up advies en ren ik juist heel hard de andere kant op bij het horen van het woord “SALE”. Ik word al kortademig bij het zien van zwetende huismoeders, graaiend in de grabbelbakken om persé dat jurkje te hebben dat voor de helft afgeprijsd is, maar waarvoor ze uiteindelijk 3 x zoveel betaald hebben en de grap is, uiteindelijk nooit zullen dragen!! Maar hij was wel in de SALE! Toch? Nee, aan mij is deze kermis niet besteed. Ja, ik hou van winkelen, maar als het rustig en ordentelijk is.  

Waarover ga ik wel schrijven dan? Kan ik überhaupt schrijven….? Ik haalde altijd hoge cijfers op school voor mijn opstellen maar ik vraag mij af of dat aan mijn schrijftalent lag of dat ik gewoon positief gediscrimineerd werd? 😉 We zullen het zien. Anyway…bij dezen zal in ieder geval alvast een klein tipje van de tutu oplichten:

1)      Power Women

2)       weegt motivatie zwaarder dan talent?

3)       Perikelen met mijn Puberende kinderen

4)      Actuele onderwerpen

Be warned: mijn teksten kunnen lichtelijke sporen van  ironie en sarcasme bevatten.

Liefs, Julia

Geen reactie's

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: